Kar Yağdı, `Yaylalardan Dönüş Başladı`.

Kar Yağdı, `Yaylalardan Dönüş Başladı`.

Çaykara ve Dernekpazarı?nda bahar aylarında yaylaları şenlendiren yaylacılar, yaylaları yeniden ıssızlığa terk ediyor. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda yaz aylarında yaylalara çıkıp, yaklaşık 4 ayı yaylalarda geçiren yaylacıların bir bölümü havaların soğuması ve Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte köylerine dönmeye başladılar. 
Bu yıl yaylalarda havaların sislı ve yağmurlu geçmesi zaman zaman hava sıcaklığının 3-4 derecelere kadar düşmesiyle yaylacılar son yüzyılın en soğuk yayla mevsimini yaşadı. Ağustos ayının sonlarında yaylaların zirvelerinde ilk kar yağışını ile başlayan soğuklar yeni bir kar yağışıyla yeniden alevlendi. Kış mevsiminin etkisini erken göstermesi ile yaylada kalan son yaylacılar da aşağı kesimlere göç etmeye başladı. "Artık yaylacılar için köye dönüş vakti"
Çaykara ve Dernekpazarı`nda Köylerine dönmeye başlayan yaylacılar ?Bu yıl yayla sezonu iyi geçmedi. Dört ay boyunca toplan 10 gün güneş yüzü gördük, sürekli sis, yağmur ve soğuktan bu yıl yaylanın tadını çıkaramadık, kış etkisini gösterdi kar yaylalara kadar geldi, havaların soğuması, kurban bayramının yaklaşması nedeniyle köylere dönmeye başladık. 4 aylık soğuk bir yayla sezonu geçirdik hava şartları uykun olsaydı biraz daha kalmayı düşünebilirdik? dediler. Bazı yaylacılar ise köylerde hayvanları beslemenin ekonomik açıdan zor ve zahmetli olması nedeniyle son ana kadar yaylalarda kalmayı tercih etti.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir