Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Eğitime Başladı

Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Eğitime Başladı

Özel Büşra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi,38 öğrencisi ile eğitim hizmeti vermeye başladı.

Trabzon?da Tuba Karvar eğitim Kurumları bünyesinde açılan ve Okul Müdürlüğünü en son Milli Eğitim Müdürü iken emekli olan Çaykaralı Mehmet Mutluoğlu?nun yaptığı, özel Büşra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 2013-2014 öğretim yılında 38 öğrencisi ile eğitim hizmeti vermeye başladı. Bu yıl açılan hemşirelik bölümünde 38 öğrenciyle eğitime başlayan Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde kız ve erkek öğrencileriyle iş garantili hemşire yetiştirecek.
Deneyimli eğitim kadrosuyla öğretime başlayan Özel Büşra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, ülkemiz için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Okul Müdürü Mehmet Mutluoğlu,? Günümüzde sağlık sektörü hızla büyümekte ve gelişmektedir. Buna bağlı olarak da nitelikli sağlık personeli ihtiyacı artmaktadır. Bu sektöre kaliteli eleman yetiştirmek için önemli bir adım attıklarını, bunun için modern anatomi ve fizyoloji laboratuarları hizmet açtık. Öğrencilerimizin gönümüz teknolojisini kullanarak yetişmesi için Trabzon?da tüm hastanelerle 10 yıllık antlaşmalar imzaladık, dedi.
Mutluoğlu,? ülkemizde hemşire açığı bulunduğunu, bu nedenle Özel Büşra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi`nde okuyan öğrencilerinin iş garantili olacağını söyleyerek, okul kayıt süresini Milli Eğitim Müdürlüğünün 1 Ekim akşamına kadar uzattı. İş garantili lisemizi tercih etmekte öğrencilerimizin acele etmeleri gerekiyor. Çünkü kontenjanımız sınırlı." dedi.

Yeni açılan sağlık Meslek lisesinde bu yıl Hemşirelik bölümü açıldı. Önümüzdeki eğitim yılında, Laboratuvar, Anestezi, Radyoloji ve Acil Tıp Teknisyenlikleri bölümleri yer alacak.

MEHMET MUTLUOĞLU KİMDİR?
1958 yılında Trabzon`un Çaykara İlçesi, Taşören Köyünde doğdu. İlkokulu Taşören Köyü İlkokulunda, Ortaokulu Çaykara Ortaokulunda Öğretmen Okulunun ilk üç yılını Trabzon Erkek İlköğretmen Okulunda okuduktan sonra Samsun Kız İlköğretmen Okulundan mezun olarak sınıf öğretmeni oldu.  

1975 yılında Çaykara Kayran Köyü İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı.1978` de Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü bitirdi.1984 yılında İstanbul Çapa`da İlköğretim Müfettişliği kursunu bitirdi. 

1991 yılında Türk Dili ve Edebiyatı alanında Lisans tamamladı.1986-1988 yılları arasında Çaykara Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevinde bulundu.1997 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca açılan İlköğretim Müfettişliği sınavını kazanarak Adana ili İlköğretim Müfettişliğine atandı. Ancak aynı anda Federal Almanya?da görevlendirilmesi nedeniyle bu göreve gidemedi.  

1988-1994 yılları arasında Federal Almanya`da Türkçe ve Türk Kültür Dersleri Öğretmeni olarak görev yaptı. Federal Almanya`daki görevi dönüşünde Trabzon Merkez Bostancı İlköğretim Okulu ve Trabzon Merkez Yavuz Selim İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görevine devam etti. Trabzon Merkez Ayfer Karakullukçu İlköğretim Okulunda Türkçe öğretmeni iken 18 Mayıs 2000 tarihinde Yomra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne atandı. K.T.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsünde Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında 2001 yılında Yüksek Lisansını tamamlayarak Yönetim Bilim Uzmanı oldu. 10 yıl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü görevinden sonra; Çorum Boğazkale Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Bu görevinden 16 Şubat 2011 tarihinde 36 yıllık görevinden sonra emekliye ayrıldı. Emekliliğinden sonra İlgi Dersanesinde Edebiyat Dersleri okuttu. Yerel ve ülke düzeyindeki gazete ve dergilerde eğitim, kültür, sanat, edebiyatla ilgili bir çok bilimsel yazıları , makale, deneme ve şiirleri yayınlandı. Trabzon Bayrak Radyosunda uzun Yıllar ?Bayrağın Gölgesinde? adı altında programlar yaptı . Yerel ve ulusal düzeyde yayın yapan televizyonlarda kültür, sanat ve edebiyatla ilgili programlara katıldı. 

Halen özel Büşra Anadolu Sağlık Lisesi Müdürü olan Mehmet MUTLUOĞLU evli ve dört çocuk babasıdır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. 

 

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir