Uzungöl-Demirkapı Yol Çalışması ne Zaman Bitecek?

Uzungöl-Demirkapı Yol Çalışması ne Zaman Bitecek?

Bir süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleriyle, Trabzon il özel idaresi tarafından ihale edilen Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü grup yolunun turizm amaçlı doğal küçük parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. 

Uzungöl-Demirkapı -Arpaözü grup yolunun yaklaşık 3 ay önce 7.Kilometrelik kısmının ihalesini alan yüklenici firma, Trabzon?un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl ile doğa harikası (Haldızen) Demirkapı ve yedi göller bölgesini birbirine bağlayan yolda doğal küçük parke taşı döşeme ve yol genişletme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

İlk bölümü ihale edilen, Demirkapı-Arpaözü yol ayırımından başlayıp, Şekersu-Multat Yaylası yol ayırımına kadar olan 7.Kilometrelik yolun, (Karamahmut) Oluklu sular mevkiine kadar olan 4.Kilometrelik bölümü, kenar koruma beton ve akarlarıyla birlikte küçük doğal taş döşeme çalışmaları tamamlandı. 

Yaklaşık 1.Kilometrelik kısmının, kenar beton koruma duvarlarıyla birlikte zemin dolgu çalışmaları tamamlanarak bu bölümdeki doğal taş döşeme çalışmaları devam ediyor. 

Şartname gereği, Demirkapı-Arpaözü yol ayırımından başlayıp, Şekersu-Multat Yaylası yol ayırımına kadar olan 7.Kilometrelik yolun, 28.11.2013 tarihine kadar yüklenici firma tarafından bitirilmesi gerekmektedir. 

Edinilen bilgilere göre, Uzungöl-Demirkapı yolunda daha önce Karakaya Mevkiine kadar asfaltlanan yolun, Şekersu-Multat Yaylası yol ayırımına kadar kalan yaklaşık 2.Kilometrelik bozuk yolun ise ihale süreci çalışmaları devam ediyor. 

Yol çalışması nedeniyle kapalı olan, Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü grup yolunun,  Arife gününden başlayıp, Kurban Bayramı süresince açık olacağı bildirildi. 

Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü yol çalışması nedeniyle grup yolunun sürekli ulaşıma kapatılması, Demirkapı ve Arpaözü Köylülerinin yanı sıra aynı güzergâhı kullanarak doğa harikası Yedigöller bölgesini ziyaret eden turistler tarafından da tepki ile karşılanmıştı.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir