Yaylalar Kar altında!

Yaylalar Kar altında!

Yaylalarda yaşayanlar bu yaz neredeyse güneşi görmeden kışı gördü. Yaklaşık 2 günden beri etkili olan kar yağışı yaylalarda yaşayan Çaykaralı hemşerilerimizi olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı 15 cm`yi geçti.

YAYLALAR KAR ALTINDA.
Salı ve Çarşamba günleri yaylalarda etkili olan güzel havanın ardından; Perşembe akşamı esen şiddetli rüzgar karın habercisi gibiydi..Öyle bir şiddette esti ki elektrikler kesildi,hatlar koptu,ağaç dalları kırıldı.

Bu şiddetli rüzgar köylerimizde de etkili olurken,tarlalarda ki ekinlere zararlar verdi. Bu sabaha karşı şiddetini kaybeden rüzgar, yerini aynı şiddette ki yağmura bıraktı. Köylerimizde ve yaylalarımızda etkili olan yağmur öğleden sonra yaylalarımızda etkili doluya bıraktı. Dağlar bir anda beyaza büründü. Daha sonra tekrar yağmura dönüşen dolunun ardından ikindi saatlerinde başlayan kar yağışı bir anda Çaykara`nın tüm yaylaları beyaza bürüdü.

Bizler yayladan ayrılmadan, yaylalarda kar şiddetli bir şekilde yağmaya devam ediyordu. Yaylalarımızda yaşayan insanlarımızın bu manzara karşısında ki şaşkınlıkları gözlerinden okunur gibiydi. Ayrıca Çaykara`nın birçok yaylasına elektrik verilemiyor.

Yaylalardan ayrıldığımız ikindi saatlerinin ardından, bu saat itibarı ile ulaştığımız vatandaşlarımızın kar kalınlığının 15 cm bulduğunu ve yağışın devam ettiğini bildirdiler.

Haber kaynağı: Yahya Usta/Çaykara Gündem Gazetesi





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir