Dernekpazarı Müftülüğünden Konferans!

Dernekpazarı Müftülüğünden Konferans!

 

 

Ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Dernekpazarı ilçe müftülüğü tarafından etkinlikler düzenlendi. 

Dernekpazarı Bölge Kız Kur?an Kursu salonunda düzenlenen etkinliklerde Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir ? Cami-Kadın ve Aile? temalı bir konferans verdi. 

Sunuculuğunu Akköse Köyü, Gürler Mahallesi Camii imam hatipi Ahmet Bayraktar`ın yaptığı program istiklal Marşı okunmasıyla başladı. Çayırbaşı Köyü Camii İmam Hatibi Erol Salihoğlu Kur`an-ı Kerim okumasından sonra İbrahim Altıntaş`ın hazırladığı ve ilçe müftülüğünün ve alt birimlerinin çalışmalarını içeren slayt gösterimi yapıldı.
Katılımcılara hoş geldiniz diyerek açış konuşmasını başlayan ilçe müftüsü Abdullah Aksoy," Bu güzel Kuran Kursu binasının böyle hayırlı hizmetlere istihdamında büyük katkısı olan hayırsever iş adamı İbrahim Cansız?a, tüm hayırsever ve bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.  Ayrıca yeni il Müftümüze, bizlerin davetine icabet ettiklerinden dolayı şükranlarını arz ediyorum, dedi. 
İlçe kaymakamı Selim Erkovan katılımcıları selamlama konuşmasından sonra, konferansını vermek üzere kürsüye gelen Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, " Cami merkezli bir din anlayışı, Cami ve eğitim bağlantıları, Bulunduğumuz ruh ve toplumsal haller, sıkıntılarımız ve çözüm yolları, kadınların camiye ve cemaate iştirak etmeleri ve önemi, Cami içi hoşgörü ve müsamaha, bir din görevlisinde bulunması gereken özellikler nelerdir? gibi birçok konuların ana iskeletinde doyurucu bir konuşma yaptı.

Bir buçuk saate yakın süren konferansa, kaymakam Selim Erkovan, Belediye Başkanı C. Cemal Cansız, çeşitli kamu kurum müdür ve amirleri, din görevlileri ile  kalabalık davetli katıldı.

Konferan sonrasında İl müftüsü Keramettin Demir, beraberlerinde il müftü yardımcısı Hasan Güneş, ilçe müftüsü Abdullah Aksoy, Çaykara müftüsü A.Fuat Baycan, vaiz Hikmet Karaca ile Kaymakam Selim Erkovan?ı makamında ziyaret ettiler.

www.caykara gündem.com
 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir