Gençler Mutlu Gelecekten Umutlu Proje Tanıtımı

Gençler Mutlu Gelecekten Umutlu Proje Tanıtımı

Çaykara Kaymakamlığı, Proje Ofisi tarafından hazırlanan gençlik projeleri destek kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı?na sunulan ve bir süre önce kabul edilen  ?Gençler Mutlu Gelecekten Umutlu? projesi tanıtım programı Çaykara Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda yapıldı.
 
Tanıtım töreninde, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Taşkıran Belediye Başkanı Refik Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar  Fatih Mengüç, Cumhuriyet Savcısı İsmail Gökhan Orman, MHP Çaykara ilçe Başkanı Recep Yıldız,  İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakır, ilçe Milli eğitim müdürü Ahmet Hoşoğlu, şube müdürü İzzet Gönan, ilçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, muhtarlar, İlçede bulunan Kamu Kurum müdür ve amirleri ile öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Projeye dayalı, kalkınma modelinin revaçta olduğu günümüzde ilçemizde böyle bir projenin haya geçirildiğini görmek hepimiz için bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül,? Çaykara?nın gerek ulusal ve gerekse uluslar arası düzeydeki kaynaklardan istifade etmesi gerektiği düşüncesiyle kurduğumuz ve oluşturduğumuz proje ekibindeki arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu ilk projenin kabul edilmesi ve hayata geçirildiğini görmek hepimiz için de ayrı bir anlam taşıyor. Bu vesile ile proje ekibindeki bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız bu meseleye çok sahip çıkarak çok ciddi ele aldılar. Çok güzel bir şekilde çalışıyorlar. Arkadaşlarımızın hepsi gönüllülük esasına göre kendi aslı görevlerinin yanında bu işi yapıyorlar. Dolayısıyla teşekkürü hepsi hak ediyor,? dedi. 
Üçgül, Bu projeyi yapmaktaki asıl amaç ilçemizdeki akademik başarının daha da perçinlenmesi. Okullarımızın LGS ve üniversite başarıları ortada. Yapılan bu proje ile öğrencilerimize sosyal ve kültürel anlamda çok güzel alışkanlıkların kazandırılmasıdır. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen, İlçe milli eğitim başta olmak üzere personeline, idareci arkadaşlarıma ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum, dedi. 

Daha sonra Proje koordinatörü Mustafa Altunbaş?ın  Slayt gösterisi eşliğindeki projenin sunumunun  ardından, Tanıtım toplantısı, verilen kokteyl ile sona erdi.

GENÇLER MUTLU GELECEKTEN UMUTLU PROJESİ NEDİR?
Kabul edilen Proje ile öğrencilere Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık verilerek; eğitimin önemi hakkında farkındalık yaratmak, okulları bir yaşam merkezi haline getirerek, öğrencilerin özgüven eksikliklerini gidermek ve başarılı gençlik yetiştirmeyi hedefliyor.  

Hazırlanan Proje ile Çaykara?da bulunan dört lisenin son sınıf öğrencilerine tarihi ve kültürel bir gezi organize edilecek, İstanbul ve Çanakkale gezdirilecektir. Bu kapsamda rehberlik olması için İstanbul da bir üniversite gezilecektir. Projenin çıktılarından ses ve görüntü sistemleriyle donatılmış 3D özelliği de olan sinema salonu, Bu salon bir sinema salonu formatında planlı bir şekilde okullarda ve ilçedeki gençlerin faydalanması sağlanacak. 

Ayrıca, spor faaliyetlerin organize edileceği başka bir salonunda Çaykara Öğretmenevi ve ASO bünyesinde bulunan bir alanın tertibi ile gençlerin boş zamanların da enerjilerini doğru bir şekilde yönlendirmeleri dolayısıyla da zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları sağlanacaktır. Okullardaki bütün gençlerin tamamının katılımıyla düzenlenmesi planlanan satranç, masa tenisi ve futbol turnuvalarıyla gençlerin paylaşmayı, birlikte başarmayı, takım ruhunu ve dostluklar geliştirme ye katkı sağlanacaktır.  

Kitap okuma etkinlikleri çerçevesinde kurulacak komisyon tarafından her ay belirlenen 5 adet kitap ile ve bu kitaplardan derlenen sorularla yapılacak sınavda dereceye giren gençlere verilecek hediyelerle gençlerin okuyan nesil olması sağlanacaktır. Müfredatın dışında gençlerin ek olarak belli zaman aralıklarla ?Stres ve Öfke Kontrolü? ile ?İletişim? konularında kurs ve eğitimler verilecektir. Trabzon Devlet Tiyatrosuyla yapılacak organizasyonla tiyatro şenliği yapılacaktır. 

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi


 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir