Çaykara`lı Vekili Öldüren ilk kez konuştu

Çaykara`lı Vekili Öldüren ilk kez konuştu

Bursa`da bir restoranda maç izlerken tartıştığı Çaykara?lı hemşerimiz eski Anavatan Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Gedik`i kurşun yağmuruna tutarak öldürmekle suçlanan ve iki celsedir ifade vermeyen sanık ilk kez konuştu.


İddia edildiği gibi eski milletvekiliyle aralarında bir husumet olmadığını söyleyen sanık M.A.Ş., "Olay gecesi tesadüfen karşılaştık. Tartışma çıkınca bu olaylar meydana geldi" diye konuştu.


5. Ağır Ceza Mahkemesi`nde "adam öldürmek ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu`na muhalefet" suçundan müebbet hapsi istenen 44 yaşındaki M.A.Ş. tekrar hakim karşısına çıktı. Mudanya`daki bir restoranda Eskişehir-Trabzon maçını izlerken küfürleşme yüzünden çıkan tartışmada, eski Anavatan Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Gedik`i (58) 4 kurşunla vurarak öldürmekle suçlanan sanık M.A.Ş., iki celsedir süren suskunluğunu bu duruşmada bozdu.


İddia edildiği gibi maktul ile aralarında bir husumet olmadığını belirten sanık M.A.Ş., "Olay gecesi söz konusu restoranda tesadüfen karşılaştık. Aramızda çıkan tartışmadan dolayı da bu olay meydana geldi" diye konuştu.


Duruşmaya maktul Mehmet Gedik`in eşi Z.G. (53), kızı İ.G. (31) ve oğlu A.O.G. (25) de müşteki olarak katıldı.


Mahkeme, aralarında maktul Gedik`in kardeşi olan Y.G.`nin de bulunduğu 4 kişiyi dinledi. Cinayetin en önemli şahitlerinden olan Mustafa Ağırman (72), "Mehmet Gedik ile maçı izlemek için telefonlaşarak restoranda buluştuk. Restoran çok kalabalıktı, yemek söylemiştik. Sanık masamıza gelerek maktul ile tokalaştı ve bir süre konuştu. Maç sonunda televizyondaki röportajları izlerken birtakım sesler duydum. Arkamı döndüğümde sanık Gedik`e ateş ediyordu. Ben bağırmaya başladım. Sonra sanık silahını bize


doğrultup, `Kimse bağırmasın` diyerek restoranı terk etti. Maç esnasında taraflar arasında bir tartışma olmadı ama sanık ile Gedik ara ara konuşuyordu" diye konuştu.


Diğer şahitler de olayı görmediklerini fakat sanık ile Gedik arasında daha önceden bir husumet bulunduğunu iddia etti.


Dava, eksikliklerin tamamlanması ve duruşmaya katılmayan diğer şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.

MEHMET GEDİK KİMDİR 

1953 yılında Trabzon`un Çaykara ilçesinde doğdu. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Gedik, serbest müteahhitlik yapmıştı. TBMM`nin 18 ve 19. döneminde milletvekili olarak görev yapan mEHMET GEDİK, 2 çocuk babasıydı.





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir