Çaykara El Sanatları Büyüledi!

Çaykara El Sanatları Büyüledi!

Trabzon Meydan Parkı Atatürk Alanında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Trabzon?umuzun kültür değerlerini, yöresel ürünlerini, el sanatlarının sergilendiği statlarda, Çaykara Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2013 Eğitim-Öğretim yılında Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde hastalar tarafından üretilen El Sanatları sergisi açıldı.

Trabzon?un tüm ilçelerine ait yöresel ürünlerin sergilendiği stantların açılışını yapan Vali Öz, stantları tek tek gezerek ürünler hakkında sunum yapan yetkililerden bilgi aldı. Özellikle Çaykara Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bayan ve erkek hastalar tarafından üretilen El Sanatları sergisine büyük ilgi gösterdi. 

Çaykara Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde öğretmenler Meryem Yağcıtekin ve Ayşegül Ayal nezaretinde açılan el sanatları kursunda hastanede tedavi gören bayan ve erkek tarafından üretilen çeşitli el sanatları sergisi Cumhuriyet etkinlikleri çerçevesinde Trabzon?da sergilenmesi herkes tarafından takdirle karşılandı. 

Çaykara Ataköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi`nde yatan hastaların el emeği göz nuru ile yaptıkları çeşitli el sanatlarını Trabzon?da sergilemekten son derece memnun olduklarını söyleyen öğreticilerden, Meryem Yağcıtekin ile Ayşegül Ayal, ?  Amacımız Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde yatan hastaların topluma kazandırmak ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında öncülük etmektir. Uzun süre yatan hastalar için özellikle iyi bir etkinlik oldu. Hastaların hastalık dışında dikkatlerini farklı bir alana kaydırmaları açısından dinlendirici ve rahatlatıcı etkilerini görmektedirler, diye konuştular. 

Öğretmenler, Kurs süresince malzeme yönünden sorun yaşadıklarını bu nedenle Çaykaralı işadamlarından destek beklediklerini ifade ettiler. Sergi 30.10.2013 Çarşamba akşamı sona erecek.

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi

  



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir