Çaykara`da ?Üreten Eller? Projesi Onaylandı

Çaykara`da ?Üreten Eller? Projesi Onaylandı



Çaykara?da
yaptığı başarılı çalışmalar ve yürüttüğü projeler ile takdir ve beğeni kazanan Kaymakam Musa Üçgül, ilçemizdeki değişik alanlarda hazırlanıp onaylanan 3?ncü projeyi yakında hayata geçirmeye hazırlanıyor.
 

Çaykara Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan proje ofisi daha önce hazırladığı, ?Mutlu yarınlar için Küçük dokunuşlar? ve ?Gençler Mutlu Gelecekten Umutlu? projeleri onaylanarak hayata geçirilmişti. 

Son olarak, Çaykara Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanarak Dernekler Daire Başkanlığına sunulan ?üreten eller? Projesi kabul edilerek kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.  

Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği?nin ?Hediyelik Eşya Üretimi?? için Çaykara Kaymakamlığına başvurusu ile başlayan süreçte, Proje ofisi tarafından hazırlanarak ?Üreten Eller? başlığı altında Dernekler Daire Başkanlığına sunulan proje onaylandı. 

Projenin onaylanması ile birlikte Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu Dernek Merkezinde acil bir toplantı yaparak projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalar başlattı. 

Bilindiği üzere dernek yönetimi bir süre önce Elmalı Şehit İhsan Mutlu İlkokulu binası alt katı ve lojman binasının onararak üretilecek olan hediyelik eşya projesine uygun hale getirmişti. 

Onaylanan ?Üreten Eller? Projesi ile birlikte hediyelik eşya üretilerek başta Uzungöl?de hediyelik eşya satışı yapan esnafa ürün verilecek, daha sonra ürün üretimi artırılarak, Türkiye?nin her yerine pazarlaması yapılması ön görülmektedir. Projede bulunan ekipmanların alınarak atölyenin kurulmasının ardından bir eğitici önderliğinde gönüllü olarak katılacaklara eğitim verilerek işi öğretecek, daha sonra da üretime hızla başlanacaktır. Derneğin önümüzdeki turizm sezonuna ürün vereceği bildirildi. 

Bu proje yöremizde göçü durduracakDernek başkanı Halil Mutlu,"Derneğimizin başlatmış olduğu bu projenin kabul edilmesi bizi çok heyecanlandırmıştır. Uzun zamandan beri araştırıyoruz, dışa göç veren mahallemizin artık bu göçü durdurmak ve geriye dönüşü hayata geçirmek için arayışlarımızın bir parçası olan bu projenin onaylanması gelecekte mahallemizin ufkunu açmak için bir ilk olmuştur. Çalışmalarımız bu yönde devam edecektir, bu projeyi hayata geçirdikten ve inşallah başardıktan sonra yeni projelerimizi de hayata geçirerek gelecek için sağlam temeller kurmak istiyoruz. İstihdam bizim için önemli olduğunu ve bunu başarabilmemiz halinde dış göçü engellemek istediğimizi; bunun için başta sayın kaymakamımıza, dernek yönetimindeki arkadaşlarımıza ve katkı sağlayan herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.??şeklinde düşüncelerini ifade etmiştir.


Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir