Aile içi Şiddet Çocukları Suça İtiyor!

Aile içi Şiddet Çocukları Suça İtiyor!

  


Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Âdem Solak Çaykara?da  " Çocuk Eğitimi ve Çocuğa yönelik şiddet " konulu konferans verdi.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa,  Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, İlçede bulunan okul Müdürlerinden Uzungöl İ.Ö.O Abdulkadir Kaya, Köknar İ.Ö.O Şükrü Kara, Taşkıran İ.Ö.O Ali Leblebici, Zeki Bilge İ.Ö.O Ebubekir Çelik, öğretmenler veliler katıldı.

Yeni yetişen neslin suça yatkın kişiler olma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Prof. Dr. Âdem Solak, ? çekirdek aile yapısıyla birlikte çocukların, internet ve televizyon gibi daha çok dış etkenlerin tesiri altında kaldığına dikkat çekti. Gençlerin kimleri model aldığının araştırılması gerektiğini söyleyen Solak, özellikle aile içi şiddetin giderek artmasından dolayı, yeni yetişen neslin suça yatkın kişiler olma riskiyle karşı karşıya olduğuna vurgu yaptı. Olaylar yaşandıktan sonra kişi ya da konunun sorgulandığını söyleyen Solak, insanların içerisindeki bulunduğu durum ve onu suça iten etkenlerin daha önceden belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Çocuk ve gençlerin neyi ve kimleri model aldığına dair saha çalışmalarının yapılması gerektiğinin altını çizen Solak şöyle devam etti: "Karadeniz insanının gerçek yapısı bilimsel saha çalışmaları ile araştırılmalı ve bu konudaki bilgi kirliliği önlenmelidir. Bizim insanımızın duygusal bir yapıya sahip olduğu gerçektir. O halde bölgede yaşanan aile içi şiddeti tetikleyen etkenlerin çok iyi tespit edilmesi gerekmektedir. Bu noktada anne baba ve aile eğitimlerinin önemine değindi.
 
Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi


 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir