Ver Elini Öpeyim Öğretmenim!

Ver Elini Öpeyim Öğretmenim!

ÇAYKARA`DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü Çaykara?da düzenlenen çeşitli törenler ile kutlandı.İlçedeki  ilk tören Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi. Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen Çelenk Sunma  Törenine Çaykara Kaymakamı Musa ÜÇGÜL,Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal GEDİKOĞLU,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet HOŞOĞLU ve öğretmenler katıldı.

Daha sonra Çaykara Halk eğitim Merkezi Toplantı Salonunda bir araya gelen öğretmenler burada bir program düzenledi.Programda göreve yeni başlayan öğretmenler ant içerek göreve başladılar.

İlçede düzenlenen bu organizasyonların ardından Öğretmenler  hep birlikte Uzungöl?e çıktılar.Uzungöl Şeflerin Yeri Restaurant?ta düzenlenen Öğle yemeğinde bir araya geldiler.

Yemeğe Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet HOŞOĞLU,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aydın SANCAK,Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İzzet GÖNAN,Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet ÇAMURALİ,Çok Programlı Lise Müdürü Arif Sami ÖZKURT,Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Ebubekir ÇELİK ve Müdür Yardımcısı Numan TUNCER,Köknar Ortaokulu Müdürü Şükrü KARA,Taşkıran Mustafa ÖZER Ortaokulu Müdürü Ali LEBLEBİCİ,Uzungöl Ortaokulu  Müdürü Abdülkadir KAYA ve yaklaşık 100 öğretmen katıldı.

Öğretmenler hem keyif içinde öğle yemeğini yerken hem de senede bir defa bir araya gelebilmenin mutluluğu ile saatlerce sohbet yapmanın mutluluğunu da yaşamış oldular. 
Bizler de varlığımızın en kutsal değerleri olan kıymetli Öğretmenlerimizin bu özel gününü en içten dileklerimiz ile kutluyor  daha nice seneler yurdumuzu aydılatmalarını arzu ediyoruz.

BİR 24 KASIM YAZISI
Öncelikle şunu açık yüreklilik ile ifade etmek isterim.Bir Öğretmen olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yazı yazmak oldukça zor.Başka bir konu olsa parmaklar klavyede uçuşuyor ancak konu öğretmen ve de öğretmenlik mesleği olunca insanın nedense daha dikkatli yazması gerekiyor.Ya da kelimeleri daha bir özenle seçmesi gerekiyor.

Ö
ğretmenlik...Kimilerine göre Dünyanın en güzel, Dünyanın en özel mesleği.Kimilerine göre Emek verilen ama verilen emeğin karşılığının alınamadığı bir Meslek. Ya da bunun gibi binlerce tanım. Bizler bu tanımlara takılıp kalmayacağız.Herkesin kafasında bir Öğretmen tarifi vardır. Ve de gelin herkesi kafasındaki Öğretmen tarifi ile başbaşa bırakalım

Özellikle İlkokul Öğretmenliği sanırım Tüm İnsanların yaşantısında bambaşka bir yere bambaşka bir niteliğe sahiptir.Yetişkinler olarak hepimizin hayatımızda onlarca Öğretmenimiz olmuştur. Ama İlginçtir. Aradan seneler geçer. Bir çok Öğretmenimizin İsmini asla unutmatık.Her şeyi unuturuz ama Öğretmenlerimizin ismini asla unutmayız.Hele de İlkokul Birinci Sınıf Öğretmenimizi...Peki nedendir acaba hiç düşündünüz mü? Kendinizi fazla yormayın.

Ben cevabını vereyim.Bizlere ailemizden sonra sevgiyi,saygıyı,paylaşmayı kısacası hayatın her şeyini Öğretmenimiz öğretmiştir.Bu Öğretmenlerimizin Hayatımızda ne kadar özel bir yere sahip olduklarının en güzel örneği sanırım

Evet...Yağmur,çamur,kar,kış demeden Yurdumuzun dört bucağının aydınlık yarınlarını kurmaya çalışan benim fedakar, azimli Meslektaşlarımın en özel günü bu gün.

Peki Öğretmenlerimiz Topluma yeteri kadar ışık olabiliyor mu?
Ya da İnsanlarımız Öğretmenlerimize yeteri kadar önem veriyorlar  mı?
Bizler Toplum olarak genelde bu yanılgıya çok fazla düşüyoruz çünkü.

Ya bardağın sadece dolu olan tarafını görmeye çalışırız.Boş olan tarafı ile hiç ilgilenmiyoruz.Ya da tam aksine bardağın sadece boş olan kısmı ile ilgileniyor karşımızdakini eleştiri yağmuruna tutuyoruz.

Önce Bardağın dolu tarafından başlayalım.Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bir vecizelerinde"Öğretmenler...Yeni nesil Sizin Eseriniz olacaktır? diyorlar.Peki Öğretmenlerimiz bu konuda yeteri kadar kendilerini bilgi ve beceri ile donatabilmişler mi acaba?

Bu konuda Kendilerini çok iyi yetiştirmiş yüz binlerce Öğretmenimiz var kuşkusuz.Ama kendini hayatın koşuşturması içine kaptırıp da kendisini yenileyemeyen Arkadaşlarımız yok mu mesleğin içinde.Gönül İsterdi ki yok diyelim ama çok az da olsa onlar da var.Bardağın dolu tarafını görüp öğretmenlerimizin kendilerini yenileyememelerini hoş görecek durumda değiliz.Yavrular hepimizin yavruları.Öğretmenlerimizin de elinden tutacağız.Onların da kendilerini yenilemelerine katkı sağlayacağız

Hadi gelin bir de bardağın boş tarafına bakalım.Bir Öğretmenimiz hata yaptı diye bir öğretmenimiz çocuğumuza yanlış davrandı diye ya da az önce de ifade ettiğimiz gibi bir öğretmenimiz kendini yenileyemedi,geliştiremedi diye bütün öğretmenleri karalamak İşini Adam gibi yapan Öğretmen arkadaşlarıma haksızlık yapmak mıdır değil midir?Ben bunun taktirini sizlere bırakıyorum

Eğitilmiş Toplumlar ile Eğitimsiz toplumları karşılaştırdığımız zaman bu iki toplum türünü birbirinden ayıran en temel faktör şudur.Eğitilmiş toplumlar toplumun olumlu ve güzel değerlerini görmeye çalışır.Yani az önceki tabir ile bardağın dolu olan tarafını görmeye çalışır.Diğer taraftan da eksik olan değerleri tamamlamaya ve de kazanmaya çalışır.

Eğitimsiz toplumlarda ise durum tam tersinedir.Eğitimsiz toplumlarda daha çok olumsuz değerler ve hatalar ön plandadır.Yani bardağın boş olan tarafı ile ilgilenir eğitimsiz toplumlar.

O halde toplumumuz Eğitilmiş bir toplum olduğuna göre bizler de yavrularımızın geleceğini emanet ettiğimiz Sevgili öğretmenlerimize daha çok sahip çıkacağız.Onlara daha fazla değer vereceğiz.Ama senenin bir günü değil senenin her günü.Okulu kendi evimiz olarak kabul edeceğiz.Öğretmenimizi her hafta ziyaret edeceğiz.Hem öğretmenimizin bir bardak çayını yudumlayıp öğretmenimize cesaret vereceğiz.Hem de çocuğumuzun gelişimi hakkında bilgi sahibi olacağız. 
Hani bir tabir vardır.Bir dokun bin ah işit diye.Benim yazım galiba öyle oldu.Biraz uzunca bir yazı oldu.Bunun için hepinizden özür diliyorum.

Bu vesile ile Yurdumuza Eğitim güneşini taşımaya çalışırken şehit edilen Kahraman Meslektaşlarımı bir kere daha rahmet ve minnet ile anıyor bütün meslektaşlarıma saygılar sunuyorum.

Haber kaynağı: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi







Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir