50.Yıllık Yol Hasreti Sona Erdi!

 50.Yıllık Yol Hasreti Sona Erdi!

Trabzon`un Maçka ilçesine bağlı Yukarı Köyü Mollaismailoğlu Mahallesinde oturan vatandaşların 50 yıllık yol hasreti sona erdi. Mollaismailoğlu Mahalle`sinde bulunan, yaklaşık 20 hanenin evlerine gitmek için kullandıkları yolun yapılması sevinçle karşılandı. Mollaismailoğlu Mahallesine yapılan yolun tamamlanması dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Tüfekçi öncülüğünde yapılan törende, Maçka Kaymakamı Alper Balcı, Köprübaşı Kaymakamı Hamza Özer, Yukarı kumlu Köyü doğumlu 19 dönem Milletvekili İsmail Sançak, Maçka belediye başkanı Ertuğrul Genç, MHP Trabzon Ortahisar belediye başkan adayı Osman Abanoz, AK Parti Maçka İlçe Başkanı Koray Koçhan, İstanbul Seyrantepe Bizim Karadenizliler derneği başkanı Hüseyin Tüfekçi,  İl genel meclis üyesi Osman Kara, Yukarı Köyü muhtarı ve aynı zamanda Maçka şoförler odası başkanı Ergin Altınbaş, İstanbul Kağıthane belediyesi meclis üyesi Ömer Tüfekçi ile köylüler katıldı.

İlk tören, Mollaismailoğlu mahallesinde yapılan yolun kurdelesinin kesilmesi ile başladı. Daha sonra Köy merkezinde bulunan köy odasında yemek ikramından sonra tören devam etti.

Törende bir konuşma yapan Maçka Kaymakamı Alper Balcı,?Yolun yapımında emeği olan herkesten Allah razı olsun. Yol medeniyettir. Karadenizlilerin en büyük paylaşımcı özelliğini burada görüyorum. Onun için burada kaymakamlık yaptığım için gurur duyuyorum, dedi.
Yıllardır yol hasretiyle yaşadık diyen19 dönem Milletvekili İsmail Sançak ,?Köylülerin ve devletin katkıları ile yapılan bu yolun bizlere kazandırılması için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Geç de olsa hayallerimiz gerçek oldu,?dedi.

Yukarı köyü bizim olmazsa olmazımızdır diyen Maçka belediye başkanı Ertuğrul Genç,?  yolun 50 yıldan beri açılmamış olmasında aslında herkesin sorumluluğu olması lazım. Yolun yapımına belediye olarak katkı sunmaya çalıştık. Aslında bu yol tamamen bitmiş değildir. Yolun asfaltlanması konusunda her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum, bu bizim görevimizdir,? ifadesini kullandı.

Yukarı köyü eniştesi olarak aranızda bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden MHP Trabzon Ortahisar belediye başkan adayı Osman abanoz ,? Mollaismailoğlu Mahalle`sinde bulunan yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum,?dedi.
Bende bir Hamsi Köylü olarak sizin evladınızım, diyerek sözlerine başlayan AK Parti Maçka ilçe başkanı Koray Koçhan,? Başbakanımız ?Yolsuz ve susuz köy kalmayacak?  ifadesi doğrultusunda elimizden geldiğince destek olduk ve nihayet mutlu sona ulaştık,?dedi.

Yolun bu aşamasına gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Yukarı Köyü muhtarı ve aynı zamanda Maçka şoförler odası başkanı Ergin Altınbaş,?Yıllardır yapılamayan yolun benim muhtarlığımda gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk ve heyecanını yaşıyorum,? dedi.

Tören, Yolun yapımında emeği geçenlere, İstanbul Seyrantepe bizim Karadenizliler derneği tarafından hazırlanan plaketlerin sunulmasıyla sona erdi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir