İlçemiz Hizmet Noktasında Geri Kalmıştır!

İlçemiz Hizmet Noktasında Geri Kalmıştır!



TAKA : 
İddialı projelerle gündeme oturdunuz ve hızlı bir tempoyla çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. Sizi aday olmaya iten sebepler nelerdir, neleri eksik gördünüz de aday adayı oldunuz? 

Yaşar Falcı: Birincisi halkımızın Muhtarlık döneminde ve gazetecilik yıllarımdaki performansımızı görüp takdir etmesi ve Başkan adaylığı yönündeki beklenti ve teşvikleri en önemli etkendir. İdarecilikte halk desteği çok önemli. Neleri eksik gördük noktasında ise, Mevcut Belediye Başkanımızın kişilik olarak çok iyi biri olduğunu belirtmekte yarar görüyorum. Ancak Belediyede yapılanlar yada yapılamayanları sorgulamak gerekir. Bu işlerde istişare şart diyorum. İstişare ve halkın görüşleri çok önemli ve alınan kararlar mutlaka  vatandaşa yarar sağlayacak şekilde alınmalıdır. Vatandaşın görüşleri önemsenmeli ve ilçenin ufkunu açacak projeler üretilmeli vede bu projeler sonuna kadarda takip edilmelidir. 

TAKA -Yaşar Falcı neden Tercih edilmeli?

Yaşar FALCI; Güzel bir soru, Yaşar Falcı?Dernekpazarı?nın sorum bir bireyi olarak uzun yıllardır bu ilçede yaşamaktayım ve ilçenin tüm sorunlarına vakıfım. Muhtarlık ve gazetecilik dönemlerimde ilçenin sorunlarınla birebir ilgilendim ve dillendirilmesi ve çözüm noktasında önemli girişimlerde bulunduk. Ama tabiî ki aracı süren kaptandır o yüzden ilçemiz maalesef hizmet noktasında geri kalmıştır. İlçeme memleketime sevdalıyım, Gençliğimizi, enerjimizi ve Muhtarlık deneyimimizi de kullanarak ilçeme hizmet için yola çıktım. İnşallah utandırmayacağımda. 

TAKA :-Bütün adayların belli şekilde vaatleri var, sizin diğer adaylardan farkınız ve güvenirliğiniz nedir.?

Yaşar FALCI; Bu işlerde itimat çok önemlidir. İtimat olmadan hiçbir vaadin yada işin önemi yoktur.  Evet bütün adayların vaatleri var, hizmet için yola çıktıklarına inanıyorum. Çeşitli birikimleri de vardır. Ancak  bzim Muhtarlık ve diğer dönemlerde yaptığımız hizmetler ortadadır.  Dernekpazarı küçük bir  ilçe, vatandaşımız yapılanları ve bu zamana kadarki toplumdaki güvenirliğin farkındadır. O yüzden kendimize güveniyoruz. 

TAKA ? İddialı projelerinizi bröşür haline dönüştürüp dağıttınız amma bir ke de basın aracılığı ile bizimle paylaşırmısınız? 

Yaşar FALCI; - Konut sorunu , Yüksekokul,  Hükümet Konağı en önemli ihtiyaçlarımızdandır.  İlçemizde  hızla azalan nüfusa karşın önlem almak zorundayız.  Bunun için yanında gelen memurlara ilçeyi tercih  edebilecekleri ideal  konutlar gerekiyor. Yeterli konutların olması demek  ilçe nüfusunun artması ve esnafın kalkınması demektir. Nüfusun artmasıyla da yeni iş alanları oluşur.

Yüksekokul içinde alt yapı  oluşturmak lazımdır . Gelecek öğrencilere kalacak evler, sosyal tesisler ve benzeri imkânlar sağlamak gerekir. 
Toki için de gerekli şartları sağlamaya çalışacağız.

Afet evleri Hükümet Konağı Polis Lojmanı   kısa zamanda yapılması planlanan projelerimizden.

İlçemizin kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz  konut eksikliği giderilmesi yönünde acil çalışma başlatacağız.

Hükümet konağı ve Emniyet binası projeleri geç kalınmış projelerden. Bunları takip edip bir an önce yapılması için gerekli girişimleri sağlayacağız.

Uzungöl Turizminden Pay Alacağız

İlçemiz Turizm cenneti Uzungöl yolu üzerinde olması hasebiyle dış görüntüsünü kurtarmadan bu pasta dan pay alamayacaktır. İlçemizin estetiğini bozan görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak. İlçeye turistin ilgisini çekebilecek yapılar kazandıracağız.

Turistlerin kalabilecekleri yerler inşa edilecek yada teşvik sağlanacak. İşadamlarımızın ilçemize yatırım yapmaları desteklenecek önlerindeki engeller kaldırılacak.

-Bütün Mahallelerimize çöp konteynerleri yerleştirerek çevrenin temiz ve yaşanabilir kalmasını sağlamak

-İlçemize yakışır olan, ölülerimizin de saygı gösterileceği kent mezarlık alanları oluşturulması

-Mahallelerimize çocuklarımız için oyun oynayabileceği ve eğlenebileceği çok amaçlı `Çocuk Park`ları yapılması

-Şehir içinin Büyükşehir kent merkezine ulaşımının planlanması -

 -Mahallerimizin ulaşım ve su sorunlarının  çözülmesi gibi birçok yapacak işimiz var. 

TAKA? İlçemizde bu  beş yıl içinde hiçbir değişim görülmedi. Gittikçe  Köy görüntüsünden geri gidiyor bu durum nasıl değişir.?

Yaşar FALCI;-  İlçemizde bir köy görüntüsü vardır evet bu doğrudur. Biz bu sorunu hükümetimizin kentsel dönüşüm projeleri ve yeni  imar uygulamalarıyla  çözebileceğimize inanıyorum. ilçemizde hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın hassasiyetleri göz önüne alınarak uygulamalar yapılacaktır. Bu konuda sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar avantajını iyi biliyoruz ve iyi değerlendireceğiz. 

TAKA-İlçemiz belediye hizmetlerinden yararlanamadığını belirten köyler şimdi mahalleye dönüştü. Daha çok hizmet talep edecek. yeni mahallelere hizmet anlayışınız nasıl olacak? 

Yaşar FALCI; Köylerimizin Durumu-? Her Köy Bizim Köyümüz?diyerek;, Her Köye Eşit Hizmet anlayışında Olacağız

Büyükşehirle birlikte köylerimizde yeni statüye kavuştu. Köylerimizin de ilçemize katılmasını çok olumlu buluyorum. Köylerin ilçeye katılması demek daha çok nüfus demek, daha çok nüfus demek, daha çok sahiplenme, ve daha çok nüfuz demek, daha çok sahiplenmek demek daha çok proje ve gelişim demektir. 

TAKA- Değişik partilerden ve bağımsız birçok başkanın iyi hizmetler verdiğini biliyoruz. Neden Ak Parti?

Yaşar FALCI; Ben çocukluk yıllarım itibariyle bu dava yollarında büyüdüm hamd olsun. Halkıyla bütünleşmiş hizmet odaklı başka bir oluşum göremiyorum. Bu memleket sıradan bir vatandaşın tabutunu sırtlamış, fakirin sofrasında iftar eden  bir başbakan daha görmemiştir. Doğudan batıya yıllarca özlenen barışı gerçekleştiren cesur yürekli bir Başbakanımız var daha ne olsun. 

TAKA - Son olarak neler söylemek istersiniz

Yaşar Falcı: Her kesimin oyunu alacağız. Ev ev kapı kapı gezerek tüm halkımızın oyunu alacağız. Partili partisiz tüm kesimlerden yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz ve buda bize moral kaynağı oluyor. Hiç bir ayırım yapmadan 24 saat halkımızın hizmetinde olacağız. Dernekpazarı`mızın taze kana ihtiyacı var. Dernekpazarı nın kaybedecek zamanı kalmadı. Başbakanımızın performansı azmimizi artırıyor. Bizlerde tıpkı Başbakanımız gibi gece gündüz demeden aşkla hizmet peşinde olacağız.  Dernekpazarı nı yeniden inşa edecek mega projelerimiz var. Bu konuda gece gündüz çalışan Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar`ında desteğini alarak bu projeleri tek  tek hayata geçireceğiz. Halkımız verdiği oyların karşılığında en iyi hizmeti alacak."dedi.

TAKA : TEŞEKKÜR EDER, BAŞARILAR DİLERİZ.

Röportaj: Fahri DÜZENLİ

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir