Kaymakamlıktan Çalışma Odası Projesi

Kaymakamlıktan Çalışma Odası Projesi



Çaykara Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ?ÇALIŞMA ODASI? projesi kapsamında 83 öğrenciye ders çalışma masası ve çalışma koltuğu, 22 öğrenciye ranza ve yatak alınarak çalışma odaları oluşturuldu. Proje ile maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına sağlıklı ortamda daha verimli ders çalışma imkanı sağlanmış oldu.

Proje ile; Çaykara?daki okullarda öğrenim gören öğrencilerin,daha kaliteli bir eğitim almaları için evlerinde onları çalışmaya teşvik edecek şekilde çalışma ortamının sağlanması amaç edinmektedir.

Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, ?Yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla ilçemiz ilkokul ve ortaokuluna giden öğrencilerimizden başarılı ve maddi durumu iyi olmayan ailelerimizin çocuklarına geçen hafta 83 adet ders çalışma masası ve çalışma koltuğu, 22 adet ranza ve yatak dağıtımını gerçekleştirdik,?dedi.

Üçgül, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız sadece ailelere maddi yardımda bulunmamaktadır. Ailelere eğitim, sağlık, barınma gibi yardımlar da yaparak bu kapsamda projeler hazırlamaktadır ifadesini kullandı.

Haber kaynağı: Çaykara gündem gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir