Türk Bayrağını Almanya Aachen Belediyesine Çektirdi

Türk Bayrağını Almanya Aachen Belediyesine Çektirdi


Almanya?da yapılan son yerel seçimlerde (CDU) Hıristiyan Demokrat Birlik Partisinden seçime girerek 33 yaşında en genç Türk kökenli olarak Aachen Meclis üyesi seçilen Çaykara Taşkıran beldesinden Ahmet Hicri Ağırman, yaptığı çalışmalar sonucunda Türk Bayrağını Meclis üyesi olduğu Almanya Aachen Belediye binasına çektirdi. 

Ağırman?ın sosyal, kültürel ve ekonomik dostluk ilişkilerini pekiştirmek için İstanbul Sariyer belediyesi ile Almanya Aachen Belediye arasında kardeş şehir olması fikrini ortaya atarak iki kentin kardeş şehir olmasını sağladı. 

Daha sonra Türk Bayrağının törenlerde belediye binasına çekilmesiyle ilgili yaptığı çalışmaları belediye meclisinden geçirerek Almanya`da bir ilki başardı. Türk Bayrağı Aachen Belediye binasına göndere çekildi. 


Ahmet Hicri Ağırman gazetemize yaptığı açıklamada, ?Bizim inancımız ve yüreğimizle bu tarihi olaya başardık. Aachen şehrinin Kati Katolik olup ve Haclı seferlerin başlatıldığı bir şehirdir. Romalılar dahi Aacheni şifalı sularından dolayı termal olarak kullanırdı. Hıristiyan Haclı seferleri güzergâhı üzerinde zorunlu uğrama noktasıdır ayni zamanda. Büyük Karlın Alman devletlerini hükümeti eski başkentidir. 43 Alman Kiralı Aachende tahin edilmiş ve taçları burada verilmiştir. İste bu önemli Şehirde bizim çalışmamız sonucu ilk Türk Kökenli Meclis üyesine Türk Bayrağını çektirmesi bana nasip olmuştur, ?dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir