Okumak Yaşamaktır!

Okumak Yaşamaktır!

 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün organizasyonunda Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan ?Okumak yaşamaktır? projesinin startını verdi. Vali Öz, proje kapsamında önce öğrencilerle birlikte kitap okudu ardından da sınıfları gezerek öğrencilere sohbet etti. Proje ile ilgili düzenlenen törende konuşan Vali Abdil Celil Öz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak ?Okumak önce kendimize sonra da çevremize ve toplumumuza fayda sağlıyor? dedi.

Projeyi hazırlayanlara teşekkür eden Vali Öz, ?Çok anlamlı ve güzel bir proje. Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, okul yönetimimizi ve özelliklede öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Burada olan öğrencilerimiz okumak gibi güzel bir hedefin başlangıcını yaptılar. Bu güne kadar okudukları için bu projeye de gönül verdiler. Okumak çok güzel bir alışkanlık. Okuma alışkanlığı, sorumluluk ve hayata hazırlanma duygusu maalesef bazı gençlerimizde geç gelişebiliyor. Kimilerinde de daha erken başlıyor. Buradaki gençlerimiz de bu sorumluluk duygusunu daha iyi alan öğrencilerimiz. Okumakla beraber bu hayatta niye yaşadığımızı, neleri yaşadığımızı ve hayattan neler almamız gerektiğinin duygularını alıyoruz ve bir bakıma daha bilinçli yaşıyoruz. Okumak aslında arının bal yapmasına benziyor. Arı farklı çiçeklerden bal alıyor ama hepsini kendi bünyesinde özleştirip petekte bal yapar. Bizde okuyarak farklı kitaplardan, farklı kaynaklardan bilgiler alıyoruz ve onları bünyemizde, beynimizde farklı bir şekilde analiz edip bir sonuca ulaştırıyoruz. Dolayısıyla farklı boyutlarıyla ele alıp farklı kaynaklarla yapmamız gerekiyor? diye konuştu.
 Vali Öz, okullarda artık tablet bilgisayar ve teknolojik imkanların bulunduğuna dikkat çekerek ?Fatih Projemiz var. Artık tablet bilgisayarlarımız ve teknolojik imkanlarımız var ancak bunlar bizim okuma alışkanlığından ve kitaplardan vazgeçeceğimiz anlamına gelmez. Fatih Projesi, bilgisayar internet, bilgiye farklı kaynaklardan ulaşmak için bir zenginlik ancak bu kitap ve kağıt kokusundan hiçbir zaman uzaklaşmamamız gerekiyor. Çünkü bunlar bize geçmişten kalan emanetler ve geleceğe de bu kitaplarla bilgimizi, birikimimizi aktaracağız. Bu yüzden bu projeyi çok önemsiyorum. Projenin yaygınlaşması için hep birlikte gayret göstereceğiz. Amacımız okuma alışkanlığını geliştirmektir. Okumak önce kendimize sonra da çevremize ve toplumumuza fayda sağlıyor. Okuyanlarla ilgili farklı teşvikler getirerek bunu yaygınlaştıracağız. Projenin tüm Trabzon?a ve en ücra köyüne kadar ulaşması için hep birlikte gayret göstereceğiz? şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından Vali Öz, okuma salonundaki kitap standının açılışını yaparken, öğrenciler kendi resminin yapıldığı kara kalem çalışmasını kendisine hediye etti.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir