Üreten Eller Başlıyor

Üreten Eller Başlıyor

Çaykara Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından bir süre önce hazırlanarak Dernekler Daire Başkanlığına sunulan ve kabul edilen  ?üreten eller? Projesi uygulaması için son aşamaya gelindi. 

Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül ve beraberinde Elmalı Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği  Başkanı Halil Mutlu ve Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Mustafa Altınbaş ile birlikte, projenin uygulanacağı Uzungöl Elmalı Mahallesinde ?Üreten eller?  Projesi kapsamında temin edilen makineler, alet ve edevatları yerinde incelediler. Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği?nin ?Hediyelik Eşya Üretimi?? için Çaykara Kaymakamlığına başvurusu ile başlayan süreçte, Proje ofisi tarafından hazırlanarak ?Üreten Eller? başlığı altında Dernekler Daire Başkanlığına sunulan ve kabul edilen proje için bir süreden beri yapılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı.
Projenin onaylanması ile birlikte Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu başlattığı çalışmalar sonucu üretim için kullanılacak Makine ve ekipmanların bir kısmını Çaykara Halk Eğitim Müdürlüğü ile diğer bir kısmını ise proje destekleme kapsamında hibe olarak verilen kredi ile alınarak Elmalı mahallesinde bulunan Şehit İhsan Mutlu İlkokulu binasının alt katında hazırlanan yere montajları tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve diğer işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte yakında hediyelik eşya üretimine başlanacağı bildirildi. Çaykara Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan proje ofisi daha önce hazırladığı, ?Mutlu yarınlar için Küçük dokunuşlar? ve ?Gençler Mutlu Gelecekten Umutlu? projeleri onaylanarak hayata geçirilmişti. 


Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir