Dr. Mehmet Aşık Hedeflerini Açıkladı!

Dr. Mehmet Aşık Hedeflerini Açıkladı!



DERNEKPAZARI AK PARTİ BELEDİYE  BAŞKAN  ADAYI  Dr. MEHMET AŞIK İLÇEDEKİ  SORUNLARI BEŞ ANA BAŞLIK  ALTINDA  BELİRLEDİ. 

AK PARTİ Dernekpazarı ilçesi için başvuran  8 aday  adayı içinden 20 yıllık yöneticilik tecrübesi olan  ve hizmetleriyle herkes tarafından sevilen Dr. Mehmet Aşık? ı tercih etti. Aşık uzun yıllar Yavuz Selim Kemik Hastanesi  Başhekim yardımcılığını yaptı. Daha sonra  Yıldızlı Güven Hastanesi ne geçiş yaptı. Bu hizmeti devam ettirirken Kamu Yönetimi Bölümünü de bitirip iki üniversite  mezunu oldu. Bu  hizmete devam ederken  doğup büyüdüğü İlçesine? vefa borcum var onu ödemeliyim?. Diyerek  Belediye Başkanlığı için aday  adayı oldu. Adaylığı kesinleştikten sonra   Dr. Mehmet Aşık`la yaptığım söyleşi. 

DÜZENLİ: Sayın Aşık.  İlçede  çok samimi bir tablo oluşturan  sekiz  aday adayımız içinden  aday siz oldunuz. Hayırlı olsun. İlçeye sık sık geliyordunuz. Her gelişte  ilçemizdeki yaşam ve yerleşim sorunlarıyla  iç içeydiniz. Ancak  adaylık başvurunuzdan sonraki  dönemde oluşan gözlemlerinizle  düşünceleriniz   daha geniş olduğunu  düşünüyorum. Bu uzun süreli bekleyiş içinde  gözlemleme fırsatı bulduğunuz ilçemiz  sorunları ve bu sorunların çözümü ile ilgili  tespitleriniz olmuştur şüphesiz. Duygularınız ve  düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız? 

AŞIK:  Teşekkür  ederim.  Parti geniş kapsamlı bir  değerlendirme  sonunda biz tercih etti. Partime ve bu  süreçte  benimle  olan herkese teşekkür  ederim.  Bana olan bu güvene  layık olmak için elimden geleni hatta fazlasını yapmaya  gayret  edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. İşin asıl  zor tarafı yeni başlıyor. Beni bugünkü duruma bu ilçe getirdi. İlçeme ve halkıma  kendimi borçlu hissedip hizmette  zor olanı  seçtim. Vefa borcumu  ödemeye  geldim. Taktir  edersiniz ki bu  ekip işi. Bunu tüm  ilçe halkımla birlikte  başaracağız inşallah. 

DÜZENLİ: Size göre ilçemizin  acil sorunları  nedir, nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz? 

 AŞIK: Bu sorunları aciliyetine göre  beş  Başlık altında  belirleyebiliriz. 

1-HÜKÜMET  BİNASI.
2-EMNİYET  BİNASI
3-KONUT  
4-OKUL
5-TURİZM VE ÇARPIK KENTLEŞME VE KANALİZASYON 
 

1990 da İlçe olduk hala bir Hükümet Binamız  yok. Mevcut yönetim yaptığı imar değişikliği ile bina  oluşabilecek yer  temini  sağlandı. Aynı şekilde projelendirilmiş  ihalesi beklenen Emniyet Binamız. Her ikisini de en kısa  sürede İlçemizin İlk Kaymakamı olan Bakanımız Efgan Beyle  çözeceğime inanıyorum. Diğer en önemli  sorun konut sorunu. İlçemizde görev yapan memurlarımız açısından çok sıkıntı yaratan bir durum. İlçemizdeki yerleşimin beraberinde getirdiği  sorunlarla birlikte  konut sorununu TOKİ ile birlikte  çözeceğimize inanıyorum. Çok güzel bir okulumuz var. Yapılmasına vesile olanlarla yapanlardan Allah razı olsun. Ne var ki  yeterli öğrencimiz yok. Bu okulu daha aktif hale  getirebilmek için  çalışacağım. İki liseyi bir  arada  taşıyabilecek  bir  bina. Türkiye de az sayıda olan ve çok talep gören Adalet  Meslek  Lisesini düşünüyorum. Bir de  öğrenci yurdu gerekecek. 

Bacasız sanayi olan Turizmden yeterli payı alamayan ilçemize bu pastadan gerekli payı  almaya  gayret  edeceğiz. ilçemizin geleceği için olmazsa  olmazlar  arasında yerini almalı. Gittikçe önem kazanan  yayla turizmi ilçemiz için  değerlendirilebilecek  güzel bir proje. Bu alanda da  kafamda tasarılarım var. 

İlçemizin bir  sorunu da Kanalizasyon sorunudur. Bu sorunu da Büyük Şehir olmamız nedeniyle  onlarla  çözeceğiz. 

İlçemizin ana yola açık bir  kapısı yok. Duble yol bittikten sonra  bir düzenlemeye geçilecek. Hatta top yekun bir Kentsel Dönüşümle  ilçemizi  çağın gerektirdiği bir  duruma  kazandırmak  hedeflerim arasındadır.  Bu çalışmada  halkımın desteğine büyük ihtiyacımız olacağını da belirtmek isterim. Sağlık alanında çalışırken halkımı her zaman yanımda   gördüm. Aynı desteği vereceklerinden şüphe duymuyorum. İlçemizin merkezi dışında mahallelerinin ana sorunları yol, su ve kanalizasyon olarak  karşımıza çıkmakta. Onları da  merkez sorunlarıyla birlikte  aynı hızla çözeceğiz. Göçü önlemek için alternatif ürün yetiştirme konusunda çalışmalar yapacağız. 

Zaman zaman halk günleri düzenleyip karşılıklı   bilgi  paylaşımını sağlayacağım. Daha önce bu tür  oluşumlara  halk iştirak etmediği için  uygulamadan vaz geçildiğini öğrendim. Ben kararlıyım. Halk gelmezse ben giderim. Tüm halkımın bu güne kadar bana verdiği desteğin karşılığını sağlıkta  vermeye çalıştım. Şimdi ise  hizmet  ağı çok daha büyüdüğünden halkımın da   aynı büyüklükte  desteğini  bekliyorum. Hep birlikte  el ele daha güzel bir Dernekpazarı için Teşekkür ederim. 

DÜZENLİ: Başarılar dilerken biz de teşekkür  ederiz.

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir