ÇAY-DER`de Horonlu Geceler Başladı

ÇAY-DER`de Horonlu Geceler Başladı


Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinin Trabzon?daki Lokalinde ilki yapılan ?HAYDEN HORON DÜZENE? adlı gece coşkulu bir şekilde başladı.


Gecenin açılış konuşmasını yapan Prof.Dr.
Orhan DURGUN yaptı; Ortamı bize hazırlayan Dernek yönetimine teşekkür ederek, başladığı konuşmasında, düzenli bir şekilde her cumartesi akşamları yapılacak olan bu gecelerin kültürümüzü tanıtmada son derece önemli olduğunu, bazı kesimlerin yöremizde oynanan horonda ayrılıklar yapmaya çalışsa da bunun böyle olmadığını ortak yönlerinin çok olduğunu söyledi.  


Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Osman ABANOZ yaptığı kısa konuşmada; Derneğimizin amaçlarından biri olan sosyal dayanışmayı etkin kılabilmek Kültürümüzü ve folklorumuzu yaşatmak, yeni nesillere aktarmak için düzenli olarak yapacağımız bu gecelerde bize büyük katkı sağlayacak olan Prof.Dr. Orhan DURGUN  ve ekibine teşekkür ediyorum dedi.

Geceye sırası ile Mustafa ÖZTÜRK Kavalı ile, Kemençe ve yöresel atışma Türküleri ile Nuri BAHADIR, Kenan ATASOY, Adnan KOCHA, çalarak söyledikleri Türkülerle geceye katılanlara uzun süre horon oynattılar.

Prof.Dr. Orhan DURGUN ekibi ise sırası ile Bıçak Horonu, Akçaabat horon kurma, Sallama, sıksaray, Hozangel,Tonya sıksaraları (Doldurma- sıva-sıva-Eşkıya) Horon figürlerinden kesitler sundular.

























Haber: ÇAYKARA GÜNDEM






Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir