Dernekpazarı`nda Kurtuluş Coşkusu

Dernekpazarı`nda Kurtuluş Coşkusu

Dernekpazarı İlçesinin düşman işgalinden kurtuluş töreni sabah saat 09,45 de  Lise bahçesindeki Atatürk Anıtına  Çelenklerin konulması,saygı duruşu ve  İstiklal Marşı nın söylenmesiyle başladı.Kutlama programına Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın söylenmesinden sonra  Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Murat Özdinletir günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Tarihsel bilgileri içeren konuşmadan sonra  Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız öğrencilere verdiği güzel mesajlarla dolu  konuşmasında,

 ?Çok okumalıydık, okumadık. Okuduğumuzu anlamalıydık anlamadık. Çok çalışmalıydık, çalışmadık. Üretmeliydik, üretmedik. Tam da sömürü ile beslenen ülkelerin istediği gibi tüketim toplumu olduk.  Dünyaya meydan okuyan Osmanlı ne zaman bilimin dışına çıkılmışsa duraklama ve çöküş başlamış ve nihayet  birinci dünya savaşı son noktayı koymuştur. Milletimizin azim ve kararı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş savaşını verip  yok olan bir İmparatorluğun yerine  Bugünkü Türkiye Cumhuriyeti  Devletini kurmayı başarmıştır.

Bir Ülke  kanla bir sefer kurtarılır Korunması ise sürekli mücadeleyi gerektirir Aksi halde tekrar başa dönülür.? Verdiği güzel mesajlardan sonra ?Ülkemizin bir daha kurtarıcılara ve kurtuluş günlerine muhtaç olmamasını diliyorum.? Cümlesiyle konuşmasını bitirdi.

Slayt gösterileri  ve müzik eşliğinde  okunan şiirlerle, günün anlamı ile ilgili yarışmalarda dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okundu.

? Yedi Bölge  Tek Türkiye?  Halk Oyunları gösterisi ve İlçemizin geçmişten bu güne fotoğrafları slayt gösterisi ayakta  alkışlandı.

Müzik Öğretmeni Ersin Yeşilyurt yönetiminde  öğrencilerin sunduğu konser yorgun zihinleri dinlendirdi. 

27 ŞUBAT DERNEKPAZARI?NIN  KURTULUŞU KONULU RESİM DALINDA:
Atatürk İlkokulu 3/ A sınıfından      Fatmanur Usta    Birinci,

        ?             ?          3/A     sınıfından    Abdülsamet  Düzenli : ikinci

        ?              ?         4/A      sınıfından   Hamza Yıldırım ve 3/A sınıfından Mehmet  Ayazoğlu  üçüncü oladular.

ŞİİR DALINDA :
Atatürk Ortaokulu  : 7 / B  Sınıfından Nuraltun Gür,   Birinci

Atatürk Ortaokulu : 5/A    Sınıfından Zeliha Odabaş , ikinci

Atatürk Ortaokulu : 7/B     sınıfından  Esranur Erdoğan , üçüncü

Atatürk Ortaokulu :  7/ B Sınıfından Özlem Dereli  : üçüncü  oldular 

KOMPOZİSYON  DALINDA:
Lise: 12/ B sınıfından  Ayşegül Er-  Birinci

Lise: 10/A sınıfından    Münevver Yazıcı ? İkinci

Lise: 11/A sınıfından     Esranur Er  - üçüncü oldu.

Dereceye  giren öğrencilerin ödülleri  Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız, garnizon Komutanı, Bayram Yasin ve Kaymakam Selim Erkovan tarafından verildi. 

 Of Halk Eğitimi Halkoyunları ekibinin sunduğu oyun  gösterileriyle program sona erdi.https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir