Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Şehitleri Anıldı



18 Mart Şehitler Günü Çaykara?da düzenlenen törenle kutlandı. Törene Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlandı. Törenler daha sonra Çaykara Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda devam etti.


Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çaykara Garnizon Komutanı adına, Kıdemli Başçavuş Muzaffer Taşdemir yaptı.

Taşdemir konuşmasında; ?Uğrunda büyük bedeller ödenen aziz vatanımızın mevcudiyeti ve göklerde hür bir şekilde dalgalanan şanlı al bayrağımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere bıraktıkları kutsal bir emanetidir. Canları pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli isimsiz bütün kahramanlarımız ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır. Bugün aynı zamanda, bir ulusun küllerinden yeniden dirilerek var oluş mücadelesi verdiği, yenilgiler ve toprak kayıpları ile uzun yıllar süren umutsuzluğu ve kötü gidişe son vererek yeniden itibar kazandığı, harp tarihine altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferinin 99.yıl dönümünü kutlamanın da haklı gururunu yaşıyoruz. 
Dönemin süper güçlerinden oluşan düşmanın sayı ve teknik üstünlüğüne rağmen, vatan ve bağımsızlık söz konusu olduğunda canı dahil bütün varlığını ortaya koyarak, yediden yetmişe birlik beraberlik duygusu ve yurt sevgisi ile kenetlenip tek yürek halinde direnen yüce milletimizin gösterdiği destanlaşmış bir zaferin adıdır Çanakkale.

Bugün vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin, milli bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın en önemli sembolleri olarak gönlümüzde yaşattığımız  sizler, gösterdiğiniz azim, feragat, cesaret ve kahramanlıkla, yüce milletimizin hizmetindeki çalışmalarımızda bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz? şeklinde konuştu.

Çaykara İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından sunulan ?Çanakkale?den Havadis Var? adlı piyesin ardından törenler sona erdi. Törende Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül tarafından piyeste görev alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 



HABER: Şeref Şaban KESKİN-Caykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir