Dernekpazarı Adaylarından Demokrası Örneği

Dernekpazarı Adaylarından Demokrası Örneği



Martta yapılacak olan Mahalli Seçimler için aday adaylığı döneminde  tüm aday adayları birlikte  dolaşarak,bir birinin evlerinde çay sohbetleri düzenleyip birlik ve beraberlik mesajları vermişti. Adaylar kesinleşince  çok  kısa süreli bir  kırgınlık olmuşsa da  sular çabuk duruldu.

DERNEKPAZARI HİZMETE SUSAMIŞ. HEPİMİZ AYNI İDEAL  UĞRUNA  ADAYIZ.
Adayların  slokanı haline geldi. Önceki birliktelik ve dayanışma  belirlenen aday etrafında ve adaylar da  kendi aralarındaki birliktelikle  çalışmalarına devam ettiler. Birbirlerinin seçim bürolarını ziyaret edip başarı dilediler.

Bugün  (9,03,2014) çok farklı bir dayanışma örneğini yaşadık. İlçe merkezinde  çay ocağı işletmeciliği yapan Yavuz Cansız  tüm adayları, Meclis üyelerini ve  İlçe Başkanlarını  kahvaltıda bir  araya  getirme girişiminde bulundu. CHP  dışındakiler Meclis üyeleri eksiğiyle kahvaltıya iştirak ettiler. Kahvaltı sonrası  dışarıda çekilen toplu resmin peşinden Belediye  Başkanı Adaylarının mesajlarını  istedik.

MHP Belediye Başkan Adayı: Dursun Atalay :? Başlangıçta  hep beraber yola çıktık. Herkes  kendi çalışmalarını sürdürürken amaç olarak Her şey Dernekpazarı için olduğuna göre bugünde beraberiz. Yarında, seçimlerden sonra da beraber olacağız.? Dedi

SAADET PARTİSİ Belediye Başkan Adayı: Recep Yakuphan : ? Yaptığım kısa araştırma ve  seçim çalışmaları dönemindeki gözlemlerimle Dernekpazarı?nın çok farklı bir  yeri olduğunu, buradaki  samimi hava ile  samimi sohbetlerin  hiçbir yerde  olmadığını tesbit ettim. İşte  bugün de bir  örneğini yaşıyoruz. Farklı siyası görüşlü olabiliriz. Amma  amacımız Dernekpazarı?na  hizmettir. Arkadaşlarıma başarılar dilerim.? Dedi

AK PARTİ Belediye Başkan Adayı Mehmet Aşık : ? İlçemize  vefa borcumuz var. Dernekpazarı tektir. Başka bir Dernekpazarı olmadığına göre burasını  layık olduğu konuma  getirmek için yola çıktık. Hepimizin hedefi aynı olduğuna göre aramızda  siyası çekişmelere  yer yoktur. Dün beraber başladık. Bugün beraberiz. Seçimden sonra da kazananı tebrik edip, yanında olmaya  devam edeceğiz. Bu güzel birlikteliğe  vesile olan işyeri sahibi Yavuz Cansız ?a da teşekkür  ederiz.? Dedi.

CHP Adayı  aramızda yoktu. Kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde :

?Biz demokrasinin gereğini en güzel bir şekilde  yerine  getirdik. Tüm  adayları  bürolarında  ziyaret edip  başarı diledik.  Seçimden sonra da  kazananı  tebrik eder, başarı  dileriz. Yemek konusu bizce farklı.Biz  birbirimize  rakibiz. Ancak seçimden sonra  bir yemekte  buluşup,kazananın yanında olduğumuzu, seçim süreci içinde olanların bittiğini, Dernekpazarı için  el ele çalışacağımızı belirtmeyi  daha uygun gördüğümüz için  iştirak etmedik.? Dedi.

Fikir babası Yavuz Cansız da :? Bundan önceki seçimlerde   seçim öncesi baz olaylar olmuş  ve  seçim sonrası da   kırgınlıklar olarak  yansımıştı. Bu dönem çok demokrat bir seçim ortamı  yaşıyoruz. Türkiye ye  baktığımız da İlçemiz  tektir  diyebiliriz. Seçimlere 10 gün kala böyle bir  oluşumla seçmenlere. Bakın adaylar ne kadar samimi. Biz de  seçim için birbirimizin gönlünü kırmayalım Dargınlıklara meydan vermeyelim demek istedim. İştirak eden ve  etmeyenlere teşekkür  ederim. ? dedi.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir