Çaykara`da Adalet istiyoruz eylemi Devam ediyor!

Çaykara`da Adalet istiyoruz eylemi Devam ediyor!



Çaykara?da zorla kaçırdıkları kızı darp ederek adliyeye sevk edilen 3.Zanlıdan ikisinin serbest kalması nedeniyle Ulucami ve Akköse Muhtar ve Köylülerinin iki gündür Adliye önünde sürdürdükleri eylem devam ediyor.

İddialara göre olay, Cumartesi günü Çaykara Hurmalık Mahallesinde çalıştığı işyeri olan beton santraline gitmek için yolda yürüyen D.E?nin, N.Ö, F.G ve Z.T tarafından kiraladıkları otomobil ile yanına gelerek zorla araca bindirmek istedikleri kızın araca binmek istememesi nedeniyle kafasına demir çubukla vurarak zorla araca bindirilerek kaçırılan ve Karaçam istikametinde Dağa çıkmak isteyen üç zanlının  kar engeline takılarak yolun kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldılar. Kızın zorla arabaya bindirilirken gören bir vatandaşın aracın plakasını alarak kızın yakınlarına bildirmeleri sonucu, Uzungöl yolunda başlatılan takip, Çaykara girişinde kendilerini bekleyen emniyet güçleri tarafından araçları durdurulan zanlılar gözaltına alındı. 

Çaykara ilçe Emniyet Amirliğine götürülen üç zanlı yapılan sorgulamadan sonra Çaykara Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Burada yapılan sorgulamadan sonra 3 kişinin tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen N.Ö tutuklandı diğer iki zanlı F.G ile Z.T tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. 

İki zanlının serbest kaldığını duyan kaçırılan kızın ölen babasının Ulucami köyünden ve annesinin Akköse Köyünden olması bu köylerde yaşayan yaklaşık 100 kişilik bir grup Çaykara adliyesi önüne gelerek serbest kalan zanlıların tutuklanması için eylem başlattı. Bu arada vatandaşların adliye önüne gelmesiyle birlikte daha önce serbest bırakılan iki zanlı tekrar adliyeye getirildi. 


Olayların büyümesi üzerine Çaykara emniyeti yetersiz kalması nedeniyle Trabzon`dan Çevik Kuvvet ekipleri Çaykara`ya gelerek Adliye önünde gerekli önlemleri aldı. Trabzon İl Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu`da Çaykara`ya  gelerek vatandaşları uzun süre ikna etmeye çalıştı.

Bu arada iki zanlının tekrar alınan ifadelerinden sonra serbest kaldıkların duyan dışarıda bekleyen vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Grup akşam saatlerinde dağıldı. Bu arada güvenlik açısından üç zanlının gece saatlerinde zırhlı araçla Trabzon?a getirildi. Tutuklama kararı alınan N.Ö Bahçecik E Tipi Kapalı Cezaevi sevk edildi, diğer zanlılar F.G ve Z.T Trabzon?da serbest bırakıldı. 

Serbest bırakılmalarını istemeyen köylüler eylemin ikinci gününde kalabalık bir şekilde, Çaykara Adliyesi önüne gelerek eylemlerine devam etti. Bu arada Ulucami Muhtarı Avni Çakmak ile Akköse Muhtarı Ömer Benzer, Cumhuriyet savcısı ile yaptıkları görüşmeden sonra dışarıya çıkarak kendilerini bekleyen vatandaşlara ,? savcının kendilerine, iki kişi hakkında tekrar tutuklama talebinde bulunduklarını,? söyleyerek adliyenin önünde bulunanların dağılmalarını istedi.  Eylem yapan grubun iki kişinin tutuklanmaması halinde tekrar eylem yapacaklarını söyleyerek adliyenin önünden ayrıldı. 

ADALET YERİNE GELİNCEYE KADAR EYLEMİMİZ DEVAM EDECEK
Adliye önünde toplanan kalabalık adına açıklamada bulunan Ulu Cami Köyü Muhtarı Avni
 Çakmak,"Olay hunharca bir davranıştır. Zorla arabaya bindirilip dağlara çıkartılmak istenilen bir kızın karşı çıkması nedeniyle arabanın içinde saatlerce dövülerek susturulmak istenmesi utanç verici bir durum. Biz Ulucami ve Akköse muhtarları ve köylüleri olarak eyleme katılan tüm zanlıların tutuklanmasını istiyoruz. Buradan tüm yetkililere seslenmek istiyorum. Böyle bir olayı örtbas etmek için kimse uğraşmasın. Biz 3.Zanlının`da tutuklanarak en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Bu eylemimiz adalet yerine gelinceye kadar devam edecektir," dedi. 

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir