Vatandaşın Tepkisi, Adaleti Getirdi!

Vatandaşın Tepkisi, Adaleti Getirdi!



Çaykara?da zorla kaçırdıkları kızı darp ederek adliyeye sevk edilen 3.Zanlıdan ikisinin serbest kalmalarını protesto eden Ulucami ve Akköse Köylülerinin iki gündür Adliye önünde sürdürdükleri ? ADALET İSTİYORUZ? eylemi sonuç verdi, serbest kalan iki zanlı  tutuklanarak Cezaevine gönderildi.
 

Cumartesi günü Çaykara Hurmalık Mevkii?nde sabah saat 07:15`de işe giderken D.E ile birlikte N.Ö, F.G ve Z.T tarafından kiraladıkları otomobil ile zorla araca bindirmek istedikleri kızın direnmesi sonucu kafasına demir çubukla vurarak zorla araca bindirilerek kaçırılan ve saatler sonra Polis tarafından Çaykara Girişinde durdurularak gözaltına alınan üç zanlının,  Çaykara Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadelerinin ardından 3 kişinin tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen N.Ö tutuklanıp, diğer iki zanlı F.G ile Z.T tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı. 
 

İki zanlının serbest kalması Ulucami ve  Akköse Köylülerinin büyük tepkisini çekti. İki gün boyunca Çaykara Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup, serbest kalan zanlıların tutuklanması için eylem başlatmıştı. 14.04.2014 Pazartesi Çaykara Cumhuriyet savcılığı tarafından serbest kalan iki tutuklu için yeniden tutuklama talebi çıkartılarak zanlılar tekrar mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme zanlı F.G ile Z.T?yi tutuklayarak Trabzon Bahçecik ceza evine gönderdi. 

A
DALET YERİNİ BULDU
Adliye önünde iki gün boyunca toplanan vatandaşlar adına konuşan İzzet Gür,?  Çaykara?da zorla araca bindirilen ve 3.Saat boyunca döverek dolandıran ve amaçları belli olmayan kişilerin serbest kalması bölgemize yakışmayan bir olaydı.  Akköse ve Ulucami köylüleri olarak burada topladık kenetlendik ve adaletin yerine gelmesini istedik. Bizim bu sesimize kula verildi ve 2 zanlı tutuklandı. Eyleme katılan üç kişinin en ağrı şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz, dedi.

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir