Uzungöl Misafirlerini Bekliyor

Uzungöl Misafirlerini Bekliyor



Ülkemizin ve bölgemizin en önemli Turizm merkezlerinden, zengin bitki örtüsünün yanı sıra kendine özgü manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin adeta gözdesi olan Uzungöl, yaz tatili sezonunda misafirlerini ağırlamayı bekliyor.


Uzungöl`u geçen yıl içerisinde 850 bin kişinin ziyaret ettiğini ve bu  sayının 2014 yılında 1 milyon kişiye çıkmasının planlandığını ifade eden Trabzon Valisi Abdil Celil ÖZ,  yapılan yeni yatırım ve projelerle doğa turizminden daha çok pay almayı  hedeflediklerini kaydetti.

Vali Öz, Uzungöl`ün sunduğu doğal güzelliğiyle her yıl turist  sayısında artış yaşadığına işaret ederek, şunları söyledi: "İlimizi 2013 yılında yaklaşık 1 milyon 945 bin yerli, 764 bin yabancı  turist ziyaret etti. Ayrıca geçen yıl 850 bin kişinin ziyaret ettiği Uzungöl`e bu  yıl 1 milyon turistin gelmesini bekliyoruz. Uzungöl`de yeni çevre  düzenlemeleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin gölün her yerini rahatlıkla  yürüyerek dolaşmasını istiyoruz. Bu sayede insanların Uzungöl`e daha fazla  gelmesini ve bölgede daha rahat vakit geçirmesini planlıyoruz.
UZUNGÖL UYGUNSUZ İMAR ENGELLENİYOR

Karadeniz?in ve ülkemizin doğa harikası Uzungöl?deki yapılaşmaya da dikkat çeken Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bu durumun devam etmesi halinde elimizde bir şey kalmayacağını belirterek, ? Koruma İmar Planını onaydan geçti. Artık yapılaşmanın düzeltilmesine çalışacağız. İmar Planın da Kongre Merkezi ayırdık. Bu mekânı ihaleye verip yap işlet devret modeli ile işleteceğiz. Oradaki işletmelerin de ihtiyacını karşılamış olacağız? dedi.

Uzungöl?de teleferik projesine de onay verildiğini sözlerine ekleyen Öz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından projelendirilen Kış Turizmi ve Kayak Merkezi için de bir adım atılmış olacağını ifade etti.

www.caykaragundem.com
 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir