Çaykara`da Kitap Fuarı Büyüledi

Çaykara`da Kitap Fuarı Büyüledi

Çaykara Kaymakamlığı Proje Ofisi ekibi  tarafından yürütülen ?Mutlu Yarınlar için Küçük Dokunuşlar? Projesi kapsamında Çaykara İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda kitap Fuarı düzenlendi.

Çayakara İmam Hatip Lisesinde düzenlenen Kitap Fuarı açılışına, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Ali Şükrü Aydın, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hoşoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü İzzet Gönan, Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aydın Sancak, Okul Müdürleri ve öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlçemizde bulunan okullardan, Çaykara Çok Programlı Lisesi, Çaykara Anadolu Lisesi, Çaykara İmam Hatip Lisesi, Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu-İlkokulu, Taşkıran Şükrü Fettahoğlu İlkokulu, Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu,Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu, Uzungöl İlkokulu-Ortaokulu, Karaçam İlkokulu-Ortaokulu Ve Köknar İlkokulu-Ortaokulu öğrencileri kitap fuarına katılan okullar oldu. Yaklaşık 1 ay önce proje kapsamında Çaykara?da bulunan bütün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül tarafından birer kumbara dağıtılmıştı. Öğrencilerden 1 ay boyunca kitap almak için harçlıklarını biriktirmeleri istenmişti. Bir ay boyunca öğrenciler harçlıklarını biriktirdiler. ve kumbaraları ile birlikte Kitap Fuarının yapılacağı 6 Mayıs tarihini beklemeye başladılar.

Öğrenciler Kitap Fuarına Organizasyon Komitesinin planlaması ile Trabzon Büyükşehir Belediyesinden alınan  bir otobüs ile taşındı. Kitap Fuarı nın açılışı Çaykara Kaymakamı ve Protokol üyelerinin Kurdele Kesme Töreni ile başladı. Öğrencileri kitap fuarında  hoş  bir sürpriz de  bekliyordu. Yazar Mehmet GÜLER de Kitap Fuarında öğrenciler ile birlikte olabilmek için Çaykara?ya gelmişti. Öğrenciler Türkçe Kitaplarında metinleri olan bir yazar ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamış oldular. Hem bolca resim çektiler hem de sohbet etme fırsatı yakaladılar. Her öğrenciye birer hediye çeki ikram eden Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, öğrencilerin alacakları kitaplara katkı sağladı.

Öğrencilerin ilk defa bir Kitap Fuarı heyecanını yaşadıkları organizasyonda fuara katılan öğrenciler gönüllerince beğendikleri kitapları alma fırsatı yakaladılar. Fuara öğrenciler çok yoğun ilgi gösterdi. Fuarın sonunda stantlarda nerede ise kitap kalmadı. Sergilenen kitapların tamamı kapışıldı.


Haber Kaynağı: Hilmi Kanık--Çaykara Gündem Gazetesi
 

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir