Çaykara`da Kardeşlik Köprüsü!

Çaykara`da Kardeşlik Köprüsü!



Diyarbakır`ın Çınar İlçesi Bağacık köyünden Trabzonspor taraftarı olan 15 ilkokul öğrencisi, bordo-mavili takımın pazar günü Galatasaray ile oynayacağı müsabakayı izlemek için Trabzon`a geldi.

Ankara aktarmalı olarak uçakla Trabzon`a gelen misafir öğrencileri, Trabzon Havalimanı`nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Vekili Kamil Sarıaslan, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney ve kardeş okul projesi kapsamında Çaykara İlçesi Karaçam İlkokulu öğretmen ve öğrencileri karşıladı.  

Diyarbakırlı öğrencilerle aynı uçakta Trabzon`a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de öğrencilerle bir süre sohbet edip fotoğraf çekildi. Diyarbakır ve Çaykara?dan gelen öğrencilere havalimanında Trabzonspor kaşkolü hediye edildi. Misafir öğrenciler de kardeş okul oldukları Çaykara Karaçam İlkokulu öğrencilerine yanlarında getirdikleri hediyeleri verdi. Daha sonra Hüseyin Avni Aker Stadyumu`na giden öğrenciler, stadı gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Hayatlarında ilk kez uçağa bindiklerini belirten misafir öğrenciler, "Çok güzel bir duyguydu. Hepimiz Trabzonsporluyuz çünkü babalarımız da Trabzonsporlu. Trabzonspor maçını izleyeceğimiz için çok heyecanlıyız. İlk kez bir maçı canlı olarak seyredeceğiz." dediler. Bu arada öğrencilerin Trabzonspor`un kadrosunu ezbere sayması da dikkat çekti.         Diyarbakırlı öğrencilerin Trabzon?a gelmesiyle ilgili açıklamada bulunan Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, 120 haneli Bağacık köyündeki insanların tamamının Trabzonspor taraftarı olduğunu, oradaki öğrencilerin özellikle Trabzonspor`un maçını izlemek, futbolcularla tanışmak istediklerini söyleyerek, "bu doğrultuda öğrencilerimiz maça geldiler. Bu vesileyle de bir kardeş okul yaptık. Trabzonspor çatısı altında futbolun birleştirici, ülkemiz adına da birlik ve beraberliği tesis eden bir tablo ortaya çıkmış oldu." dedi. 

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney de sporun dostluk ve kardeşlik olduğuna dikkat çekti. Güney, ülkenin başka bir köşesinde tamamı Trabzonsporlu olan bir köyün öğrencilerini burada ağırlamaktan ve dostluk köprüleri kurmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Misafir öğrenciler bir gece ilçemiz Karaçam  mahallesinde kardeş okul projesi kapsamındaki arkadaşlarının evlerinde kaldı. Daha sonra Trabzon`un tarihi ve turistlik yerlerinden Sümela Manastırını ve Atatürk köşkünü gezen Diyarbakırlı öğrenciler ardından öğrenciler Trabzonspor`un idmanına katılarak  futbolcularla bir araya geldi. Aynı günün akşamı öğrenciler İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Çaykaralı hemşerimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu`nun misafiri olarak Uzungöl`de konakladı. Pazar günü de Avni Aker Stadı`nda Trabzonspor-Galatasaray maçını izleyen misafir öğrenciler daha sonra memleketleri Diyarbakır`a döndüler.

www.caykaragundem.com 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir