Dernekpazarı OTML`nin Büyük Başarısı

Dernekpazarı OTML`nin Büyük Başarısı



Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi iş birliğiyle ile bu yıl Türkiye?de 81 il ve 956 ilçede yer almakta olan tüm özel ve resmi eğitim kurumlarının ortaokul 5,6,7,8. sınıflarının ve orta öğretim kurumlarının (lise) 9,10,11,12. sınıflarının ve bu okullardaki hazırlık sınıflarının herhangi birisinin devamlı öğrencileri arasında gerçekleştirilen ADALET ana teması içinde ?doğruluk, ahde vefa, güven, merhamet ve paylaşma? yarışma konularında eser üretmeye dönük yarışmada Dernekpazarı Hasan Cansız Kom Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi 10 /A sınıfı öğrencisi Münevver Yazıcı yazdığı "UMUDUNU YİTİRME" adlı hikayesi ile adalet temasının merhamet ve paylaşım ana temasını işleyen hikayesi ile ilçemizi temsilen 18 Nisan 2014 tarihinde Trabzon ili elemelerine katılmıştır.  

Trabzon il merkezi ve ilçelerini kapsayan elemelerde yarışma gereği 81 ili temsilen birer birinci belirlenecek ve belirlenen eserler 9 mayıs 2014 tarihinde Türkiye Finaline katılacaktır. Lisemiz öğrencisi Münevver Yazıcı ise Dernekpazarı?nı temsilen katıldığı Trabzon ili elemelerinde öyküsü ?Umudunu Yitirme ? ile il birincisi olarak ilçemize bir gurur daha yaşatmış oldu. 

Öğrencimizin Dernekpazarı Hasan Cansız Kom OTML öğrencisi olarak ilçe birinciliğinin üzerine aldığı  Trabzon ili birinciliği  ile Türkiye finalinde Trabzon?u, temsil edeceği yarışmanın sonucunu tüm Dernekpazarı  heyecanla takip etmektedir . Öğrencimize,81 il katılımcılarının arasından derece olarak sadece Türkiye Birincisinin seçileceği yarışmada başarılar diliyor ve Trabzon?un temsilcisi olarak il birinciliğini kazanmış olmasının sevincini birlikte yaşıyoruz. 

Başarının mimari öğretmen Dilek Korkmaz ?ın açıklaması
Eser hakkında kısaca
 ? Öğrencimizin hikaye dalında Trabzon il birinciliği kazandığı hikayesi  ? umudunu yitirme? adını taşımakta ve  ?her yer gece, çok gece... Ve biz meleklerini istiyoruz Rabbim, çok yenildik yetmez mi? ? epigrafı ile başlamakta. İç içe birleşik halkalardan oluşan hikâyede geri dönüşlü anlatım tekniği ile eş zamanlı anlatım bir arada başarı ile kullanılmıştır. Öğrencimiz okul deneyimlerinden elde ettiği bilgi birikimi ile 2 hikâye çeşidini Öyküsünde bir araya getirmeye çalışmıştır. Başlangıç kısmından itibaren başlayan ve bab 1,2,3,4 bölümlerinden oluşan koyu italik yazılmış öykü parçacıkları Çehov tarzı hikaye (durum hikayesi ) olarak tasarlanmış olup aynı zamanda öykünün sesinin kısıldığı bilinç akışını yansıtan kendi bütünlüğü içinde bir öykü iskeleti olup10 sayfalık öykünün akış içerisinde yazılmış bölümleri ise Maupassant (olay öyküsü ) tekniğine sahiptir. 

Öğrencimizin Trabzon il birinciliği kazandığı yarışma ise 2013-2014 eğitim öğretim yılında, tüm Türkiye genelindeki özel ve resmi ortaokul ve orta öğretim kurumlarını (lise) kapsayacak şekilde, ADALET ana teması içinde ?doğruluk, ahde vefa, güven, merhamet ve paylaşma? yarışma konularında Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi iş birliğiyle dördüncüsü düzenlenen ?Değerler Olimpiyatı?; öğrencilerimizde ve toplumda ahlakî değerler yönünden farkındalık oluşturmayı, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmayı, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemeyi, evrensel, kültürel ve manevi değerlere sahip olmanın öğrencilerimize kendisiyle barışık, mutlu ve başarılı bir kişilik kazandırdığını fark ettirmeyi, ?Değer Ödülü? Kategorisinde başarılı olan öğrencilerin ise kendi yakın çevrelerine ve arkadaşlarına rol model olmalarını sağlayarak okullarımızda gündem oluşturmayı amaçlamaktadır.?




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir