Selimoğlu, Yeni Albümü `YADİGAR` ile Geliyor

Selimoğlu, Yeni Albümü `YADİGAR` ile Geliyor


Karadeniz Müziğinin sevilen sanatçılarından, Şapkalı Prensi olarak bilinen Çaykaralı hemşehrimiz Cengiz Selimoğlu,  ?Yadigâr? adını verdiği 3?ncü Albümü ile müzik sevenleriyle tekrar buluşuyor.

Müzik alanında şan, diksiyon ve sahne eğitimi alan sanatçı, farklı tarzı ve yorumuyla ilk albümü ?Ortanca? ile müzik severlerle buluştu. Daha sonra ?Şapkalı Türküler? albümü ile devam eden Sanatçı Cengiz Selimoğlu son çıkardığı ?Yadigâr? adlı albümü ile müzik severlerle buluşuyor. Karadeniz türküleri dışında diğer yörelerin türkülerini de başarıyla seslendiren Selimoğlu, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda büyük organizasyonda, yerel ve ulusal medyada da kaliteli programlar da sıkça yer aldı.

Sanat yönetmenliğini Tolga Genç ve kemençe üstadı Tahsin Terzi, prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü Tolga Genç?in yaptığı ?Yadigar?adlı albümde, Rahmetli Ali Çinkaya ve Hüseyin Biçak?ın birer türküsü yer alırken,  dört adet anonim esere yer veriliyor. Üç adet türkünün müziği ise Cengiz Selimoğlu`na ait olan albümün biri dışında bütün sözleri de Cengiz Selimoğlu tarafından kaleme alındı.
Farklı alt yapısı ile tamamen yörenin yerel ezgilerinden oluşan albüm bir sanat yadigârı değerini de taşıyor. Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği albüm görselliğiyle de maziden izler taşıyor. Birbirinden değerli 11 eserden oluşan albüm 6 Haziran Cuma günü tüm müzik marketlerde yerini alacak. Sanatçı bu albümdeki ilk klipini  ?Gelin oldu sevduğum? adlı parçaya yakında çekecek, daha sonra tüm parçalar için klip çekileceği öğrenildi. 

CENGİZ SELİMOĞLU KİMDİR?
Karadenizli müzisyen Cengiz SELİMOĞLU, 04.10.1975 Yılında Çaykara` da doğdu. İlkokul ve ortaokul öğrenimini Çaykara`da, lise öğrenimini ise Trabzon` da bitirdi. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü ve İsletme Fakültesinden mezun oldu. Çocukluğun da başlayan müzik sevgisi zamanla sanat hayatının içinde yer almasına neden oldu.

Müzik alanında şan, diksiyon ve sahne eğitimi alan sanatçı, farklı tarzı ve yorumuyla ilk albümü olan ?Ortanca? ile müzik severlerle buluştu. Karadeniz türküleri dışında diğer yörelerin türkülerini de başarıyla seslendiren Selimoğlu, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda büyük organizasyonda, yerel ve ulusal medyada da kaliteli programlar da sıkça yer aldı.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazatesi 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir