Dağcıların Çaykara Zirve tırmanışı

Dağcıların Çaykara Zirve tırmanışı



Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi dağcılar, Çaykara bölgemizin eşsiz güzelliklerini keşfetmeye devam ediyorlar.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi dağcılar Yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerine devam ediyorlar. Bu hafta programlarında yer alan Çaykara ?Turnalı ve Çalimodi Yaylası? kamp ve yürüyüş için 15 üyesi ile birlikte faaliyeti gerçekleştiren dernek üyeleri, yaylalarımızın doğal güzelliklerini yerinde görmek ve tanıtmak adına bir nevi ?Gönüllü Turizm Elçisi? gibi çalışmalarını sürdürüyorlar. Çaykara-Uzungöl ve Yaylalarımızın tanıtımında büyük katkıda bulunan dernek üyeleri bölgemizin eşsiz güzelliklerini ayrıca keşfediyorlar. 

Turnalı ve Çalimodi Yaylalarına ulaşmak için zorlu bir faaliyet gerçekleştirdiklerini söyleyen dernek başkanı Aydın Mutlu, uzungöl de yapılan etkinliklerimizle birlikte bölgenin tüm patika, orman içi ve gölleri ile yaylaların eski kullanıma kapanan güzergâhlarının çalışmalarını ekiplerimizle birlikte keşif ederek günümüzün ve Türkiyesizin en yoğun ilgisini toplayan uzungöl?e gelen yerli yabancı turistlere bu güzergâhlarda gezdirerek hem doğamızı hem de çevre de olan güzellikleri gün yüzüne çıkartarak sadece uzungöl?ün göl kenarı değil bütün parkurları faaliyete geçirerek misafirlerimize sunmak ve gece gürültülü ortamlar değil gece meşaleli ve kamp alanlarımıza doğaseverleriyle buluşturmaya amaç ediyoruz. İnsanın doğa içinde bir bütünlüğe kavuşması, doğanın insan için ne kadar büyük bir gereksinim olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, fırsat buldukça, doğanın içinde yer almak ve bunu mümkün olduğunca uzun yürüyüşlerle gerçekleştirmek, insanın ruh sağlığı üzerinde olumlu bir etki yaratıyor,? dedi. 

Bütün algı kanallarının uyarılması, hayatla ilgili temaların sembolik olarak yaşanması, gerektiğini ifade eden Aydın,? başka bireylerle bir arada olma fırsatı, insanın kendini bir bütün olarak algılaması, doğanın insana sunduğu olanakların sonuçların o eşsiz havanın ve zirvelerin ruh rahatlığı ve insanın kendine duyduğu öz güvenin güçlenmesini sağlamaktadır,?dedi. 

Aydın, 2014 yılında kulübümüze yakışır faaliyetler ve yurt içi ve yurt dışında yapacağımız zirve tırmanışları ile gerek Çaykarayı gerekse de bölgemizin eşsiz doğasını tanıtmak ve en önemlisi korunmasına katkı sağlamak için çaba göstereceğiz, ifadesini kullandı.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir