3 bin 200 Metrede İstiklal Marşını okudular

3 bin 200 Metrede İstiklal Marşını okudular

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği-Uzungöl Off-Road Kamp ve Karavan Derneği ve Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü üyesi dağcıların ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle, 3200 metre yükseklikteki Karakaya (Kırklar) dağı zir­ve­sine çıkarak Türk bay­ra­ğı ve ku­lüp fla­ma­sı­nı aç­tılar. Trabzon?da faaliyet gösteren Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği-Uzungöl Off-Road Kamp ve Karavan Derneği ve Rize`de faaliyet gösteren Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü üyesi dağcıların planlanan ve 2014 yılı faaliyet programında yer alan Çaykara ve Bayburt sınırları arasında kalan 3 bin 200 rakımlı Karakaya (Kırklar) dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Karakaya eteklerine ulaşarak burada kurdukları kamp ile geceyi burada geçirip mola veren kafile, tırmanış hazırlıklarını tamamlayıp Sabahın ilk ışıklarında Karakaya Dağı zirvesine doğru tırmanışa geçtiler. Yaklaşık 4 saat süren zorlu tırmanışın ardından 3 bin 200 metre zirveye ulaşarak Türk bayrağını ve kulüp fla­ma­sı­nı aç­tılar. 

Zirvede, şehitler anısına saygı duruşunda bulunan dağcılar daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı?nı okudu. Dağın zirvesinde mola veren dağcılar, burada çevrenin güzelliğini ve doğanın verdiği muhteşem manzarayı seyrederken, çaylarını yudumlamayı da unutmadılar. Daha sonra inişe geçerek faaliyeti tamamlamanın sevincini ve gururunu yaşadılar. 

KARAKAYA  (KIRKLAR) ZIRVESİ DAĞCILARIN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, " Doğa sporları güzergâhlarının oluşturulması çalışmamız ile özellikle spor turizminin geliştirilmesi, bölgemiz turizminin  çeşitlendirilmesi, Doğa sporlarının bölgemizde yapılır hale gelmesi ve  sürekliliği ile  bölgemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl?ün tanıtımına katkıda bulunmak için 12-14 Haziran tarihleri arasında her yıl olduğu gibi bu yılda karakaya (Kırklar) dağı zirvesine tırmanma etkinliği düzenledik. Burada hazırladığımız zirve defterini törenle Kırklar dağının tepesine yerleştirerek bundan sonra gelecek olan tüm dağcıların tek tek adlarını yazarak bizi onurlandıracaklardır. Bu dağın bundan sonra geleneksel halde her yıl sporcularımızla tırmanış düzenleneceğimiz bir yer olacaktır. Karakaya dağı zirvesi Bayburt Ovası Rize Kaçkar dağları ve Trabzon boğazını gören bir hâkim noktaya sahiptir,?dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir