Çaykara-Ataköy-Sultanmurat Yolu asfaltlandı

Çaykara-Ataköy-Sultanmurat Yolu asfaltlandı


2013 yılında Karayolları tarafından ihalesi yapılan Çaykara-Ataköy-Sultanmurat yolunun iki ay önce başlanan asfaltlama çalışması Sultanmurat Şehitler tepesine kadar asfaltlanarak hizmete açıldı. Aynı güzergahındaki araç yolu daha önce Aymeydanı mevkiine kadar asfalt dökülmüştü. Ancak yolda meydana gelen bozulmalar ve çukurlar dolayısıyla yol yenilendi. Ayrıca Aymeydanı tepesinden başlayıp Sultanmurat Şehitliğine kadar olan yol asfaltlanarak hizmete açıldı. 

Asfaltlanan yol sayesinde Çaykara-Ataköy-Sultanmurat yolculuğu daha rahat ve kısa bir hale geldi. Öte yandan geçen yıl başlanan Çaykara-Soğanlı-Sultanmurat güzergâhındaki yolda kalan bölümünde ise asfaltlama çalışması yakında başlanacağı bildirildi. 

Sağlıklı ve güvenli bir ulaşım için asfaltlanan Ataköy-Sultanmurat arasındaki yol işaretlerinin Karayolları tarafından acilen yapılmasını vurgulayan yöre halkı, özellikle gece ve sisli havada sürücülerin can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Bu durum kaza riskini de arttırıyor" şeklinde konuştular.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi             



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir