İstihdam Garantili Kurslar Açılıyor

 İstihdam Garantili Kurslar Açılıyor



VALİ ÖZ; MESLEK VE İŞ SAHİBİ OLMAK İSTEYEN GENÇLERİMİZİ AÇILACAK OLAN BU KURSLARA BEKLİYORUZ
Trabzon Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü ile Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde UMEM ( Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Projesi) kapsamında ?? Servis Elemanı?, ?Döner Ustası? ve ?Kaynakçı? mesleklerinde eğitimler başlayacaktır. En az yüzde 50 istihdam garantili olan bu eğitimlerin süreleri meslek türüne göre değişmekte olup, teorik eğitimin bitiminde işyerlerinde UMEM işbaşı eğitimi programı kapsamında katılımcılar uygulamalı olarak staj programı yapacaklardır. Eğitimin sonunda başarılı olan katılımcılara UMEM kurs bitirme sertifikası verilecektir. Katılımcılara Türkiye İş Kurumu tarafından günlük 25 TL kursiyer ücreti ve genel sağlık sigortası kapsamında olmayan vatandaşlara da GSS primi ödenecektir.
 

"Servis Elemanı? kursu için seçmeler 22 Temmuz Salı günü saat 13.30?da Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapılacaktır. Yapılacak mülakatlar sonucunda yirmi beş kursiyerin eğitimleri Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğünde başlayacaktır. ?Döner ustası? kursu için seçmeler 31 Temmuz Perşembe günü saat 09.00?da Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapılacaktır. Yapılacak mülakatlar sonucunda yirmi kursiyerin eğitimleri 4 Ağustos?ta Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğünde başlayacaktır. ?Kaynakçı? kursu için seçmeler 24 Temmuz saat 10.00?da Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapılacak olup, eğitimler 1 Ağustos?ta başlayacaktır. Ayrıca; Eğitimlere katılmak isteyenlerin mülakata gelirken yanlarında kimlik fotokopisi, diploma fotokopisi ve SGK?dan alacakları müstehaklık belgesiyle gelmeleri gerekmektedir. 

Meslek edinme ve istihdam garantili kurslarla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Trabzon Valisi A.Celil Öz, 2010 yılından bugüne kadar Trabzon?da istihdam garantili 98 kurs açıldığını, bu kurslardan 1364 kadın, 761 erkek olmak üzere 2 bin 125 kişinin katıldığını, kursa katılıp belge sahibi olanlardan da 721 kadın ve 334 erkek olmak üzere, toplamda 1055 kişinin işe yerleştirildiğini söyleyerek; 

?Çalışma Bakanlığımız tarafından desteklenen ve istihdama büyük katkı sağlayan bu kurslar bundan sonrada artarak devam edecektir. Meslek ve iş sahibi olmak isteyen gençlerimizin mutlaka bu kurslara katılmasını istiyoruz? dedi.

www.caykaragundem.com

Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir