Kurtdağı`nda Renkli Görüntüler

Kurtdağı`nda Renkli Görüntüler

Çaykara Kurtdağı Yaylaları Kültür ve Dayanışma Derneği?nin organize ettiği, geleneksel Kurtdağı Şenlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

2003 yılından itibaren her yıl Ağustos ayının içinde geleneksel olarak yapılan ve 9. Köy muhtarının bir araya gelmesiyle kurdukları, Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 12?nci Kurtdağı şenlikleri, binlerce kişinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Bayram dolayısıyla Yurt içi ve yurtdışındaki farklı bölgelerinden gelen binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce araçla şenliğin yapılacağı Kurtdağı?na akın etti. 

Güneşli bir havada 12?ncisi gerçekleşen şenliklere, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ yönetim kurulu üyesi eski Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, siyasi parti temsilcileri, Muhtarlar,  komşu il ve ilçelerden gelenlerle birlikte binlerce kişi katıldı.

Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı?nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasında şenliklere katılanları selamlayarak başlayan Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül,?Şenlikler dostluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın, birlik ve beraberliğin en güzel sembolü olduğunu belirterek, herkese iyi eğlenceler diliyorum,? dedi.

Etkinliğin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Şenliğe iştirak eden tüm vatandaşlarımızı saygı ve sevgilerimle selamlamak istiyorum? dedi.

?SAHNE ŞENLENDİ?
Şenlikte sahne alan sanatçılardan,
 Cengiz Selimoğlu, Nuray Aksoy, Kerim Aydın, Cemal Kaygusuz, Yakup Atalay, Cemal Turan Topçuoğlu, Soner Şahin, Enes Yıldırım Kaval ve Kemençe eşliğinde söyledikleri yöresel Karadeniz türküleriyle, şenliğe katılan binlerce kişi saatlerce sıcak havaya aldırmadan akşama kadar horon oynayarak renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Coşku içinde geçen şenlikler, akşam saatlerinde olaysız bir şekilde sona erdi.

NOT: Kurtdağı şenliklerinin Video görüntüleri yakında yayınlanacaktır.
   

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir