Çaykaralı Dağcılar Ağrı Dağı Zirvesinde

Çaykaralı Dağcılar Ağrı Dağı Zirvesinde

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi sporcular ile Van Patika doğa sporları dağcılık Kulübünün ortaklaşa düzenledikleri 5 bin 137 metre yüksekliğe sahip Ağrı Dağı zirvesine ulaşarak başarılı bir tırmanış gerçekleştirdiler. 
İlk gün 3 bin 200 metrede kamp kurarak 1 gece konaklayan dağcılar, ikinci gün ise 4 bin 200 metre kampına hareket ederek, 1 gece de burada kaldılar. Gece saat 01.00?da zirve tırmanışına başlayan sporcular, 5 saat süren tırmanışla karla kaplı buzula ulaşan dağcılar burada buzul kramponlarını giyerek 5 bin 137 metredeki Ağrı dağı zirvesine ulaştılar. Havanın açık olması dağcılara eşsiz bir manzara keyfi yaşatırken, dağcılar 4 ülkenin topraklarını izleme şansını elde etti. Zirvede Türk bayrağını ve kulüp flamasını açarak bol bol hatıra fotoğrafı çektiren dağcılar daha sonra aynı gün 3200 metredeki çadır kampına inerek burada bir gece konakladıktan sonra Ağrı?ya dönerek faaliyetlerini başarıyla sonlandırdılar. 
"Türkiye`nin çatısı olarak bilinen 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı?na başarılı bir tırmanış gerçekleştirdiklerini ifade eden ?Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği başkanı Aydın Mutlu,? Kulüp olarak Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerimiz kapsamında arkadaşlarımızla birlikte Ağrı dağına harika bir tırmanış gerçekleştirdik. Yapılan bu faaliyetler dağcılık sporunun gelişmesi için önemli zemindir. Türk Bayrağını Ağrı dağı zirvesine dikmiş olmanın gururunu yaşadık,? dedi. 

Haber kaynağı: Çaykara gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir