Çaykaralı Müsteşar Görevinden Ayrılıyor

Çaykaralı Müsteşar Görevinden Ayrılıyor

 


Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Çaykaralı hemşehrimiz Doç.Dr. Ulvi Saran, görevinden ayrılma talebinde bulunduğunu açıkladı. 

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı hemşehrimiz Doç.Dr.Ulvi Saran, kişisel twitter sayfasından görevinden ayrılma talebinde bulunduğunu duyurdu. Ulvi Saran gerekçesini belirtmediği görevden ayrılma talebini Twitter`dan şöyle duyurdu: 

"İki yıldır sürdürmekte olduğum Kamu Düzeni/Güvenliği Müsteşarlığı görevinden ayrılma talebinde bulundum. Görevde bulunduğum süre içinde KDGM`deki mesai arkadaşlarımızla çözüm süreci ve demokratikleşme alanında yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. KDGM`nin çözüm süreci ve demokratikleşme alanlarındaki koordinasyon ve strateji görevi İçişleri Bakanlığı bünyesinde de devam edecek." 

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı`nın görevi nedir? 
Türkiye`nin orta ve uzun vadeli güvenlik stratejilerinin belirlenmesi ve bu çerçevede Emniyet, Jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gibi güvenlik ve istihbarat kurumları arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla kuruldu. 
Bu kapsamda Başbakanlık`a bağlı olarak çalışan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı, bir süre önce İçişleri Bakanlığı`na bağlanmıştı. Muammer Güler ve Murat Özçelik`ten sonra göreve gelen Ulvi Saran, 2 Ağustos 2012`den beri bu görevdeydi. 
DOÇ.DR.ULVİ SARAN KİMDİR?
1958 yılında Çaykara`da Doğdu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünden 1980 yılında mezun olmuştur. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı?nda sözleşmeli uzmanlık, Iğdır, Osmancık, Ulubey, İkizdere kaymakam vekillikleri, Kavak, Kalkandere, Akkaya kaymakamlıkları, Kars vali yardımcılığı yaptı. 1992 yılında İçişleri Bakanlığı?nda Mülkiye Müfettişliği, 1992-2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı`nda mülkiye Başmüfettişi olarak görev yaptı. Sağlık Bakanlığı?nda Müsteşar Yardımcılığı görevinde de bulundu. İçişleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Malatya Valiliği görevine atanan Saran son olarak Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı`na atandı.


www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir