Dernekpazarı`nda Yeni Trafik Düzenlemesi

Dernekpazarı`nda Yeni Trafik Düzenlemesi



Dernekpazarı İlçesinin iki ana sorunlarından biri olan trafik karmaşasına getirilen yeni düzenlemenin çok yerinde olduğunu kabul edenler kadar da hatalı bulup tepki gösterenler var. 
İlçeye giriş ve  çıkışlar dört ana noktadan yapılmakta olup, merkezden sağlık ocağına doğru var olan Akköse Mahallesi ne ait köprü yapıldığında sadece Akköse ve Zincirlitaş Köyleri (Mahalleleri) ne hizmet  vermekteyken Devlet yolu güzergâhının değişmesiyle geniş kapsamlı hizmet sunmaya başlamıştı. Konumu itibariyle günümüz koşullarına uygun olmadığından ilçeye girişlerde trafik tıkanıklığına sebep olup ana caddeye kadar araç kuyrukları oluşmaktaydı. Ayrıca ilçeden çıkışta  köprünün sonu devlet karayoluna çıkış noktasında kod düşüklüğünden büyük tehlikelere çağrı oluşturmaktadır. Bu nedenle uzun zamana yayılan değerlendirmeler sonunda bu bağlantının tek yöne dönüştürülerek kısmen rahatlamanın olacağına ilçe trafik komisyonunca karar verildi. Verilen karar sonunda Karanfil Sokak dan ana caddeye geçişler  ve Sağlık ocağı bölümündeki Devlet Yolundan ilçeye giriş kapatıldı.   
Bu düzenleme yapılırken ana caddeye adar uzanan trafik kuyruğunun yarattığı sıkıntı ile köprü çıkışında bekleyen yolcuların mağdur olmaması hedeflendi. Karayollarında yoğun trafik akışı devam ederken  bu noktadan ilçeye araç girmesinin  arkadan gelen araçlar için de tehlike arz edeceği de düşünülerek bu yönde uygulamanın daha doğru olacağı kanaatine varıldı. 
Bu uygulamanın yanlış olduğunu eski Akköse köprüsünden ilçeye girişin serbest olup ilçeden çıkışın kapatılmasının daha uygun olacağını, en büyük sıkıntıyı balıkçıların önünde park eden araçların yarattığını o noktada çözüm üretilmesinin yeterli olacağını iddia edenler var. Bir diğer iddia da  yeni yapımına başlanan duple yol bittiğinde bu bölüm tamamen trafiğe kapatılacağından bir süre daha beklenilebilirdi.Zaman kimlerin haklı olduğunu belirleyecektir.

Haber kaynağı: Fahri Düzenli/Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir