Şekersu yaylası ilgi bekliyor

Şekersu yaylası ilgi bekliyor



 Trabzon`un Çaykara ilçesi Uzungöl , Taşkıran ve Taşligedik ağırlıklı insanların yaşadığı Şekersu eski adıyla Sakarsu yaylası uzungölden 17 kilometre uzaklıktadır.Arazileri tarıma elverişli değildir.Geçim kaynağı hayvancılıktır.


Soğanlı Dağlarındaki Şekersu köyü Karaçam ve Yaylaönü köyleriyle komşudur. Şekersu son yıllarda bir köy olmaktan öte Uzungöl,Taşkıran ,Taşlıgedik ve civarının yaylası konumundadır. Kış aylarında iklim şartları nedeniyle yerleşime kapalıdır.
 Köylüler yaz aylarında hayvanlarıyla yaylacılık yapıyor kışın? da daha sıcak olan köylere iniyorlar. Yayla yolları 6 aylık kış mevsimi süresince kapalı kalıyor. Yol,su,elektrik hizmetini alan köyün halen telefonu yoktur.Yayla sakinleri bu bölgelerde iletişimi cep telefonlarıyla sağlıyorlar.

Şekersu yaylasında yaz aylarında oldukça kalabalık insanlarla dolup taşıyor turizme hizmet edecek her şey mevcut Otel, lokanta,Market gibi hizmetler verilmekte.
Ayrıca Şekersu yaylası cami adına dernek kurulur camı yaptırma ve yaşatma derneği  Başkanlığını Şaban Karaca bu görevi üslenir ve bazı isteklerde bulunur Örneğin Yaz aylarında yaylanın yoğun olduğu zamanlarda kadrolu hocanın verilmesi Elektirk trafonun yetersizliği yeteri kadar suyun olmaması yolların zamanında açılmaması bakımları yeterince yapılmaması şikayetleri arasında altı köyün insanları Uzungöl, Taşkıran,Taşligedik,Çambaşı,Köseli,ve Elmalı mahallelerinden oluşan insanların ilgili mercilerden isteklerini dile getirdiler. 


Şekersu Cami derneği Başkanı Sayın Şaban Karaca İlgili mercilerden gerekli yardımların yapılması için ilgi bekliyor.



Haber kaynağı:Ali Rıza Altınsoy/ Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir