Öğretmenevi Kapatılamaz!

Öğretmenevi Kapatılamaz!



İlçemizde bulunan Öğretmenevi  uzun yıllar sosyal etkinliklerde  hizmet sunmanın yanında okullarımıza atanan bekar öğretmenlerin konut  ihtiyacını çözdü. 

Yaz aylarında  memlekete gelen vatandaşlarımızdan bir bölümü oturulamaz durumdaki evleri yerine Öğretmenevinde konaklamayı tercih etti. Turizm alanında  dünyaya  adını duyuran Uzungöl? e gelip yer bulamayanlar için de ilk  başvurulan yer oldu. Ayrıca ilçemizde  otel olmadığı için  zaman zaman otel ihtiyacına da cevap verdi.  Ve  son  yönetici kadrosu ile ilçe yöneticilerinin  uyumsuzluğu nedeniyle  görevden alınan müdürün mahkeme kararıyla  geri dönmesine imkân bırakmamak için kapatıldı. İlçemizden  ?İl?e yapılan kapatılma isteğine de  ?Kalan kimse yok. Zarar ediyor.? Gerekçesi neden konuldu. Valilik te  İlçemizden  giden talep üzerine  kapatılmasına karar verildi. 
Öğ
retmenevimizle ilgili  resmi  kayıtlar incelendiğinde:Kapatıldığında zarar etmediği hatta açılışından itibaren en çok kar yaptığı yıl olduğu görülecektir. Atıl durumda Olan Öğretmenevimizde Lokal dışında 100 kişiye hizmet verebilecek iki ve üç yataklı odaları her geçen gün işlev kaybına uğramaktadır.

İlçemizde  bekar memurların kalabileceği konut yok. Otel yok. Misafirhane yok. İlçeye gelen memurlarımızı, konuklarımızı barındırıp ilçe dışına göndermemek için Öğretmenevinin mutlaka açılıp bu alanda hizmet vermesini ve çürümekten kurtarılmasını istiyoruz.

Gereğini saygıyla  arzederiz.11.09.2014 

NOT : İlçedeki tüm  muhtarların ve 123 vatandaşın imzaladığı dilekçe Milli Eğitim Bakanlığı il AK PARTİ İl Başkanlığına fax landı. Kaymakamlığa elden verildi.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir