Öğretmenlerden Çalışma Toplantısı

Öğretmenlerden Çalışma Toplantısı



Kasım 2014 ve Nisan 2015?te yapılacak olan TEOG(Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sınavına hazırlanan Çaykara İlçemizde Branş Öğretmenleri Uzungöl?de bir çalışma toplantısı düzenleyerek birbirleri ile fikir alışverişinde bulundular.

İlk aşamada 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak olan 1. Dönem TEOG Sınavlarına hazırlanan Ortaokul Branş Öğretmenleri ve Okul Müdürleri yaklaşık 2 aydır devam eden Kurs çalışmalarını Değerlendirmek ve yeni çalışma esaslarını belirlemek üzere Uzungöl Ortaokulu Toplantı Salonunda bir değerlendirme ve fikir alış verişi toplantısı gerçekleştirdi.

Ç
aykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bakiye USTA ve Erdoğan KARAKAŞ ile Çaykara?da bulunan Karaçam,Köknar,Çaykara Merkez Zeki Bilge,Taşkıran Mustafa ÖZER ve Uzungöl Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri katıldı.

Çaykaranın hiçbir gelirinin bulunmadığını bu yüzden de çocuklarımızın okumaktan başka hiçbir çarelerinin bulunmadığını ifade ederek sözlerine başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ bu yüzden Çaykaradaki Eğitim Ordusu olarak planlı ve programlı bir şekilde çalışmaya devam etmeleri gerektiğini ifade etti.Yaklaşık 2 aydır devam eden kurs için Okul Yöneticilerine ve kurslarda derslere giren öğretmenlere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü çalışmaların bu şekilde planlı ve programlı devam etmesi durumunda arzu edilen başarının yakalanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Toplantıda daha sonra Okul Müdürleri tek tek söz alarak okullarındaki kurs çalışmaları hakkında bilgi verdi hem de karşılaşılan sorunları anlattı.Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü bu toplantıda branş öğretmenlerini tek tek dinlemek istediğini her öğretmen arkadaşın hem kurslarda uyguladığı metot ve teknik hem de karşılaştığı sorunlar hakkında konuşmasını istedi.

Daha sonra söz alan Branş Öğretmenleri metot ve tekniklerini anlatan birer konuşma yaptılar.

Toplantının son bölümünde söz alan Çaykara İlçe milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan KARAKAŞ ise bir Eğitimci olarak genç öğretmen arkadaşlarımıza bazı tavsiyelerde bulunmak istediğini ifade etti.Başarılı öğrencilerin zaten bir şekilde arzu ettiği okullara yerleştiğini ifade eden Şube Müdürü bizlerin eğitimci olarak asıl görevimizin bu okullara girmekte zorlanacak öğrencilerimize sağlayacağımız destek ile bu çocuklarımızın arzu ettikleri okullara yerleşmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Saat 16.00?da başlayan toplantı saat 19?a kadar sürdü.Toplantıdan sonra görüşlerini aldığımız Branş Öğretmenleri bu tür toplantıların çok verimli olduklarını karşılıklı etkileşim süreci ile kendilerini daha iyi bir şekilde yenileyerek öğrencilerimize daha faydalı olacaklarını ifade ettiler.

Daha Sonra Milli Eğitim Müdürü,Şube müdürleri, Öğretmenler ve idareciler Minibüs ve Özel Araçları ile Uzungöl Haros Komları Mevkiine gittiler.Burada Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK tarafından hazırlatılan mangallarda öğretmenler gönüllerince bir piknik yaparak sınav yorgunluğunu  üzerlerinden atmaya çalıştılar.Mangaldan sonra hazırlanan çay eşliğinde tadına doyum olmayan bir sohbete dalan öğretmenler gecenin ilerleyen saatlerine kadar hem keyifli bir sohbet yapmış hem de mesleki anlamda kendilerini geliştirmiş oldular.

Haber kaynağı: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir