Of Devlet Hastanesinde Stajyer Skandalı!

Of Devlet Hastanesinde Stajyer Skandalı!



Of ilçesinde Soner-Gülşen Bektaş çiftinin 3 aylık bebeği Zehra Fatma Bektaş ?ın Of Devlet Hastanesinde, stajer öğrenci tarafından yanlış iğne yapılmasının ardından komaya girdiği iddia edildi.

Doktor muayenesi yapıldıktan sonra evine gönderilen ve akşam saatlerinde ateşinin yükselmesi sonucu tekrar hastaneye getirilen Zehra bebeğe Akut bronşit tanısı konularak hastanenin Çocuk servisine yatırıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay Of ilçesinde ikamet eden Çaykaralı Soner- Gülşen çiftinin bir hafta önce öksürük şikâyeti ile 3 aylık bebekleri Zehra Fatma Bektaş?ı Of Devlet hastanesi acil servisine götürdüler. Acilden giriş yaparak doktor muayenesi yapıldıktan sonra evine gönderilen ve akşam saatlerinde ateşinin yükselmesi sonucu tekrar aynı hastanenin acil servise getirilen bebeğin burada yapılan ilk müdahalenin ardından Akut bronşit tanısı ile hastanenin Çocuk servisine yatırılmış. 3 gün burada yatarak tedavisine devam ederken 17.11.2014 tarihinde sabah saat 09:50 sularında Stajer öğrenci tarafından yapılan iğneden sonra bebeğin aniden fenalaşarak solunum sorunu çekmesi üzerine babası tarafından hemşirelere haber vermesi üzerine ilk müdahalesi yapılarak Ambülans helikopterle Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri servisine nakledildi. 3 gün boyunca tedavi altına alınan ve burada yoğun olarak tedavisi yapılan 3 aylık bebek Zehra Fatma Bektaş gözetim altında bulunulması şartıyla taburcu edildi.

Sorumluların Cezalandırılmasını İstiyorum
Baba Soner Bektaş, sürekli öksüren 3 aylık kızımızı Of Devlet hastanesi acil servisine götürdük. Burada doktorun Muayeneden sonra eve gittik. Akşam saatlerinde çocuğun ateşinin yükselmesi sonucu tekrar acil servise geldik. Çocuğun Bronşit olduğunu ve yatıracaklarını söylediler. Bende eşimle dönüşümlü olarak çocuğun yanında kalıyorduk. 3?ncü günde Çocuğumun yanında iken odaya şırınga elinde stajer öğrenci gelerek iğne yapacağını söyledi. İğneyi yaptıktan hemen sonra çocuğun solunum almadığını ve tüm vücudunun pul pul kalktığını gördüm boğulacak gibiydi. Hemen hemşireyi çağırdım. Hemşire odaya gelir gelmez ?Mavi Kod? diye bağırdı ne olduğunu anlayamadım. Tüm doktorlara odaya geldi beni dışarıya çıkardılar. Çocuğun Kalbi durdu, burada 2 saat boyunca doktorlar müdahale ettiler. Daha sonra Ambülans helikopterle Trabzon Tıp Fakültesi Pediatri bölümüne nakledildik. 3 gün boyunca burada yapılan tedavi sonucunda taburcu olduk. Çocuğumda farklılıklar hissediyorum. Yapılan yanlış iğneden sonra Çocuğun Kalbi durduğunu beynine oksijen bir süre gitmediğini, ilerde çocuğumda kalıcı bir hastalığın kalmasından korkuyorum. Biricik kızımız yapılan yanlış iğneden sonra elimizden kayıyordu. Çaresiz kaldık. Tıp fakültesinde bize verilen Raporda ?yanlış ilaç verildi? belirtiliyor. Bunun sorumlusunun bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız, dedi.

Soruşturma Başlatıldı
Of Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Remzi Kutanis, Olayda haberdar olduğunu, Çocuğun Bronşiolit tanısı ile hastaneye yatırıldığını 3 gün sonra hastayı Tıp Fakültesine şevkettik. Stajer öğrencinin yanlış ilaç verdiği iddialarıyla ilgili idari soruşturma ve araştırma başlattıklarını açıkladı.

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir