Kaymakam Gül, `Üreten Ellere Katkı Sağlayacağız`

Kaymakam Gül, `Üreten Ellere Katkı Sağlayacağız`



ÇAYKARA Kaymakamı Mustafa Gül, ?Uzungöl üreten eller? Derneğinin hediyelik eşya sektörünü canlandıracak ve bu sektörde üretim yapacak aynı zamanda turizm girdisinin evlere kadar yayılmasını sağlayacak kurslar düzenleneceğiz, dedi.
 

Çaykara Kaymakamlığı proje ofisi tarafından hazırlanan ve yaklaşık bir yıldır hediyelik eşya üretimi yaparak Turizm merkezi yöremizin hediyelik eşya ihtiyacını karşılayan  ?Uzungöl Üreten Eller? Derneği faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. 

Uzungöl Üreten Eller Derneği yönetim kurulu toplantısı Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül?ün katılımla yapıldı. Toplantıya Dernek Başkanı Halil Mutlu ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. Toplantıda, hediyelik eşya üretiminin arttırılması için ihtiyaç duyulan CNC, torna ve lazer yazıcı makinelerinin temininin bir an önce alınması kararlaştırıldı. Ayrıca, İşkur ve Halk Eğitim desteğiyle yeni kurslar açarak yöre insanının istihdam edilmesi görüşüldü.Üreten Eller Projesinin, yöremizin en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Kaymakam Mustafa Gül,? Özellikle böyle somut çıktıları olan en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır mantığı ile yetişmiş insan kaynağımıza destek sağlayacak projeleri desteklemek bizim temel önceliklerimizden bir tanesidir. Bu proje kapsamında da ahşap işleme alanında hediyelik eşya üretilerek, istihdam alanında katkı sağlayacaktır. İnşallah bu proje büyüyerek devam edecek. Uzungöl ve Çevresi turizminde arzu ettiği hediyelik eşya sektörünü canlandıracak ve bu sektörde üretim yapacak aynı zamanda turizm girdisinin evlere kadar yayılmasını sağlayacak kursları düzenleyeceğiz,? dedi.Çaykara ismine yakışan bir üretim sistemini kurmayı hedeflediklerini anlatan Gül, ?Bunun yanında Çaykara?da gerek bayanlarımızın eğitilmesi noktasında gerekse işsizlerimizin iş bulması anlamında ve mesleki bilgilerinin geliştirilmesi anlamında Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ile birlikte kurslar açmaya devam edeceğiz. Açacağımız kurslar bölgemizin esas ihtiyaç duyduğu ve olmazsa olmazı olan nitelikli iş gücünü üretime sevk etmeye dönük bir çalışmayı içermektedir. Amacımız bölgemiz insanının iş bulmasını daha da kolaylaştırmaktır. Uzungöl üreten Eller Derneği yönetimi ile birlikte yapacağımız çalışmalarla bu projenin Çaykara?ya çok faydalı olacağına inanıyorum ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir