Çaykara`da 45 Yıldır Aralıksız Muhtarlık Yapıyor

Çaykara`da 45 Yıldır Aralıksız Muhtarlık Yapıyor



Çaykara?ya bağlı Derindere Mahallesinde 45 yıldır hiç ara vermeden muhtarlık yapan 78 yaşındaki Tahsin Birkan, "Allah ömür ve sağlık verirse görevimi bu dönemin sonuna kadar yapacağım", dedi. 

Türkiye?nin 45 yıldır aralıksız en uzun süreli muhtar olduğunu iddia eden Derindere Mahallesi Muhtarı 78 yaşındaki Tahsin Birkan, 100 hanelik Mahalleye hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Derindere Muhtarlığını yarım asırdır kimseye bırakmayan Birkan, bu başarısının yaptığı hizmetlerden dolayı vatandaşların kendisini sevmesi sonucu gerçekleştiğini söyledi. 
Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Muhtar Tahsin Birkan ile birlikte

50 yıldır koyunculuk yaptığını, bunun yanında 45 yıl muhtarlık yaparak mahallenin sorunlarıyla ilgilendiğini söyleyen Birkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
Ben muhtarlığa başlarken,? ömrüm boyunca Allah sağlık verirse bu görevi ölünceye kadar yapacağımı söyledim?. Allah bize nasip etti 45 yıldır aralıksız görev yaparak bu günlere geldim. Bu dönemin sonunda bu görevi noktalayacağıma karar verdim, dedi."YAPILAN HER HİZMETTE BEN VARIM"

Görevi süresince köyüne sayısız hizmetlerde bulunduğunu anlatan Muhtar Birkan, ?45 yıl önce köyümde hiç bir şey yoktu. O dönemin zor şartlarında elektrik, yol, su ve diğer ihtiyaçların hepsini yaptım. Yapılan her hizmette benim gayretlerim var. Muhtar olarak 45 yıllık görev sürecim içinde birçok Kaymakamla çalıştım. Hepsinden Allah razı olsun. Başarılı olduğuma inanıyorum. Ben tüm Mahalle halkına bugüne kadar bana vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir