Çaykara ve Dernekpazarı Donuyor!

 Çaykara ve Dernekpazarı Donuyor!

Yurt genelinde devam eden olumsuz hava şartları Bölgemizi da etkisi altına alırken, Çaykara ve Dernekpazarı ilçeleri son yıllarda görülen en soğuk kış mevsimini yaşıyor. Bu iki ilçe Merkezlerinde hava sıcaklığı gece eksi 9 dereceyi görürken, Yüksek kesimlerde eksi 15 derecelere ulaşıyor. Her yerin buz tutması sonucu vatandaşlar yürümekte zorlandı. Çaykara ve Dernekpazarı?nda yaşayan vatandaşlar son yıllarda böyle bir durumu çok nadir gördüklerini söyledi.
Yaklaşık 3 gün önce gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı, Çaykara ve Dernekpazarı?nda hayatı felç etti. Çaykara ve Dernekpazarı ilçe merkezlerinde kar kalındığı bir metreye ulaşarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1,5 metreyi aştığı öğrenildi.  Okulların iki gün boyunca tatil olduğu ilçelerimizde, İlk günlerde yağan karla kapanan mahalle yolları, Trabzon Büyükşehir, Çaykara Belediyesi ve Dernekpazarı Belediyesinin, ulaşıma kapalı olan yolların açılması için ekiplerin kar temizleme çalışmasını sürdürdüğünü, Ancak tipi nedeniyle açılan yolların kısa sürede yeniden kapandığı öğrenildi. Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerini birbirine bağlayan mahalle yollarının birçoğu kapalı olduğu belirtildi. Yolların açılması için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Çaykara-Dernekpazarı merkez ve mahallelerinde yağan kar nedeniyle elektrikler zaman zaman verilemiyor.
Yetkililerin, Özellikle Çaykara-Dernekpazarı-Uzungöl ile diğer mahallelere gitmek isteyen sürücülerin yoldaki kar ve  buzlanma nedeni ile, zincir takmadan yola çıkmaması ve yoldaki  işaret ve işaretçilere uyulması konusunda uyarıda bulundu. 




Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir