Çaykara`da Elektrik kesintileri çıldırttı!

 Çaykara`da Elektrik kesintileri çıldırttı!

Bölgemizde, Tedaş?ın özelleştirmesinden sonra Çoruh-Aksa?ya devredilen elektrik dağıtım hizmetindeki aksamalar her geçen gün vatandaşları canından bezdirmeye devam ediyor. Özelleştirmeden önce bu kadar sıklıkla elektrik kesintisi yaşanmadığını iddia eden vatandaşlar yaşananların denetimsiz bir özelleştirmeden kaynaklanan sıkıntı olduğunu ve yetkililerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini dile getirdiler. 

Devletin elinde iken daha kaliteli hizmet verileceği düşüncesiyle özelleştirilen elektrik dağıtımının yaklaşık dört yıl geçmesine rağmen eskiye göre kesintilerin daha fazla olması halkın tepkisine sebep oluyor. Havaya nem düşse elektrik kesilir haline geldi. Özellikle son zamanlarda sık sık elektrik kesintileri Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde yaşayan vatandaşın tepkisini çekerken, neden bu kadar sık elektrik kesildiği soruları yanıt bekliyor. 

Her yıl kışın gelişiyle birlikte Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde yaşanan elektrik kesintilerine Muhtarlar sert tepki gösterdi.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, birçok evde hastalar için elektrikli tıbbi cihazlar kullanılıyorken, uzun süreli yaşanan bu elektrik kesintilerinin nelere mal olacağı düşünülmediğini iddia eden muhtarlar, "Sürekli sık sık elektrik kesintisi yaşamaktayız. 4- 5 gün boyunca elektrik olmayan mahallelerimiz var. Çaykara ve Dernekpazarı merkezinde günlerdir kesintiler yaşanmaktadır. Daha önceki yıllarda özellikle kışın elektrik kesintilerinin çok olmasını hatların yenilenmekte olduğunu söylediler. Geçen yıl çalışma yapıldı  sıkıntı ortadan kalktı denilmişti. Peki, bu yıl neden bu kadar  sık elektrik kesintisi olduğunu bizlere açıklasınlar. 

ELEKTRİK ŞİRKETİ TAHSİLÂT FİRMASI HALİNE GELMİŞTİR
Son günlerde Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde sık sık elektrik kesintilerine şahit olmaktayız. Günümüzde, elektrik, insan hayatının vazgeçilmez ihtiyaçlarındandır. Yaşanan elektrik kesintileri, iş yaşamımızı ve sosyal hayatımızı ciddi bir şekilde olumsuz yönde etkilemeye başlamıştır. Çoruh-Edaş elektrik dağıtım şirketi,  borcundan dolayı vatandaşımızın elektriğini kesme ve para tahsilatı konusunda yapılanmasını en kısa sürede tamamlamış ve dört dörtlük bir şekilde çalışmaya başlamıştır. Ancak elektrik kesintilerini gidermede ve yatırımlar konusunda sınıfta kalmıştır. Çoruh-Edaş, elektrik dağıtım şirketi olarak değil, bir ?tahsilât firması? haline gelmiştir. 
Yaz aylarında bile yaşanan elektrik kesintileri, kış ayında doruğa ulaşarak insanımızı canından bezdirmiştir. Dağıtım şirketlerin kamu hizmetinin görülmesi için gerekli yatırım, bakım ve onarım işlemlerini yerine getirip getirmediğinin denetlenmesini ve şirketlerin bu sorumluluklarını yerine getirmek üzere cezai yaptırımlarla zorlanmasını hükümetten beklemekteyiz. Arıza ıslahlarında günübirlik, günü kurtaran çözümler yerine, kalıcı çözümlerin yapılması, Sıkıntılı olan şebeke ve trafolar için ivedilikle gerekli yatırımların yapılması, Şirket para tahsilâtı, yerine dağıtım şebekesine ağırlık vermesini beklemekteyiz, ifadeleri kullanıldı.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir