Cezaevleri Kurul Başkanlığına Tekrar Seçildi

 Cezaevleri Kurul Başkanlığına Tekrar Seçildi

 

Çaykaralı hemşerimiz, Trabzon Belediyesi İç Denetçisi Osman Abanoz,Trabzon Cezaevleri İzleme Kurulu Başkanlığına tekrar seçildi. 

2001 yılında çıkarılan bir kanunla cezaevlerinin sivil denetime açılması amacıyla kurulan Cezaevleri izleme kurulları çerçevesinde yaklaşık 12 yıldır yönetim kurulu üyeliği ile son dört yıldır sürdürdüğü Trabzon Cezaevleri izleme kurulu başkanlığına Osman Abanoz yeniden seçildi. 
A
dalet komisyonu Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı ve Ticaret Mahkemesi Başkanı tarafından 2?nci dönem tekrar Cezaevleri izleme kurulu başkanlığına seçilen Osman Abanoz?un yanı sıra, Eczacı Tayfun Sezer, Avukat Osman Çitlak, Funda Baki ile KTÜ Tıp Fakültesinde uzman Psikolog Çaykaralı hemşerimiz Oğuz Sarıoğlu üye olarak görev yapacaklar. 

Cezaevleri izleme kurulları 2001 yılında çıkarılan bir kanunla cezaevlerinin sivil denetime açılması amacıyla kurulmaya başlandı. Yasaya göre bulunduğu yargı çevresinde ceza infaz kurumu veya tutukevi olan her il?de bir izleme kurulu oluşturulması öngörülüyor.  Osman Abanoz Başkanlığında oluşan Kurul, Trabzon, Araklı ve Akçaabat cezaevlerindeki uygulamaları yerinde görüp inceleyerek hazırlayacakları raporları yetkili mercilere gönderecekler. 

OSMAN ABANOZ KİMDİR?
1959 yılında Çaykara (Haldızen) Demirkapı Mahallesinde doğdu. Trabzon Ticaret lisesini bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1981 yılında mezun oldu. Askerliğini istihkâm asteğmen olarak Osmaniye?de yaptı. 1984 yılında Trabzon Belediyesi?ne sınavla iktisat müfettişi olarak işe başladı. Satın alma Müdürlüğü, Hesap İşleri Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü ve 1994-2004 yılları arasında Trabzon Belediyesi başkan yardımcılığı yaptı. 2007?den itibaren fonksiyonel olarak Maliye Bakanlığına bağlı idari olarak Trabzon belediyesine bağlı kamu iç denetçisi oldu. Şu anda bulunduğu görevler, Trabzon ceza ve tevkif evleri izleme kurulunun 12 yıldır yönetim kurulu üyesi son dört yıldır izleme kurulu başkanı, Çaykara ?Dernekpazarı kültür ve dayanışma derneği başkan yardımcısı, Muhteşem kanuni sultan Süleyman vakfı başkan yardımcısı, KTÜ tıp fakültesi vakfı yönetim kurulu üyeliğini yapmaktadır. Abanoz, evli 4 Çocuk babası. 

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir