Çaykara`da Karne Sevinci!

Çaykara`da Karne Sevinci!



23 Ocak 2015 Cuma günü Tüm Yurtta olduğu gibi Çaykara İlçemizde de öğrenim gören yaklaşık 2500 öğrenci karnelerini alarak 15 gün sürecek olan karne tatiline girmiş oldular.

Karne tatili dolayısı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ Çaykara`da bulunan tüm okulları tek tek ziyaret ederek hem öğrencilerin karne sevinçlerine ortak olmuş oldu hem de öğrencilere karne tatillerini nasıl değerlendirmeleri gerektiği konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 

Çaykara İlçemizde okullar 2 hafta sürecek olan karne tatiline girmiş oldular ancak bazı sınıflar bu tatilde de çalışacaklar. TEOG Sınavlarına hazırlanan 8. sınıf ve PYBS sınavlarına hazırlanan 5,6,7. sınıf öğrencileri ile YGS ve LYS Sınavlarına hazırlanan 12. Sınıf öğrencileri için tatil oldukça kısa sürecek. Cuma Günü Karne alan bu öğrenciler Pazartesi Sabahı sınavlara hazırlık amacı ile yeniden okulun yolunu tutacaklar. Okul İdareleri ve öğretmenler öğrencilere uygulayacakları çeşitli kurs ve etüt çalışmaları ile öğrencilerin sınavlara hazır hale gelmelerini sağlamaya çalışacaklar. İki hafta boyunca yaklaşık 10 gün sürecek olan Kurs çalışmaları okuldan okula değişiklik gösteriyor. Bazı okullar Cumartesi gününden başlayarak 10 gün aralıksız kurs yaparken bazı okullar ise hafta içi kurs yapacak, öğrencileri hafta sonlarında dinlendirecek. 
Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ Çaykara İlçesinde öğrencilerimizin okumaktan başka çarelerinin bulunmadığını bu yüzden de Başta Sayın Kaymakamımız Mustafa GÜL olmak üzere Belediye Başkanımız Hanefi TOK`un katkıları ile Okul İdareleri, Öğretmenler, Öğrenci velileri ve öğrenciler ile birlikte el ele vererek iş birliği içerisinde öğrencilerimizin arzu edilen başarıyı yakalayabilmesi için planlı ve programlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğini ifade etti. Tatildeki Öğrencilere de seslenen Ahmet ÇAMURALİ öğrencilerden tatilde bolca kitap okumalarını, kendilerini eksik hissettikleri konuları tekrar etmeleri ve öğretmenlerin verdikleri tatil ödevlerini yapmalarını önerdi.

Haber kaynağı: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir