Yeşil Bina Nedir?

Yeşil Bina Nedir?



Sürdürülebilir, ekolojik ve çevre dostu olarak adlandırılan doğaya son derece uyumlu olan konutların, arazilerinin seçimlerinden yaşam döngüsüne kadar değerlendirildiği, bütün bir anlayış içerisinde sosyal ve çevresel olarak sorumluluk taşıyarak tasarlandığı, iklim şartlarına göre tüm koşullara uygun, ihtiyaç kadar tüketim yapan, yenilenebilir teknolojiden yararlanan, doğal ve atık üretmeden inşa edilen malzemelerin kullanıldığı ekosisteme daha duyarlı yapılan tamamına
yeşil bina adı verilir.

Dünya üzerinde ulusal yeşil bina konseylerinin deneyimleri, yeşil binaların yaygınlaşması için etkili olmuştur. Bu durumu daha geniş kitlelere yayabilmek için yeşil sertifika vermeyi ortaya koyan firmalar tıpkı yediğimiz yemeklerdeki eko etiketi gibi binaların üzerine de koyulmasını sağlamıştır.

Yeşil Binanın Faydaları Nelerdir?
Belirlenen standartlar ayrıca yeşil bina tasarımı yapmak isteyen mimar ve mühendislere de öncülük etmektedir. Sosyal sorumluluk olarak tasarımcıları ve işletme sahiplerini bir araya getirir. Yeşil yapılanmanın ne kadar önemli olduğunu farkındalık yoluyla gösterirken aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olduğunu da kanıtlar.

İşletmelerin ve yaşam alanlarının çevreye olumsuz etkileri CO2 gazıyla sınırlı olmadığı için su kullanımı ve elektrik tüketimine bağlı olarak da olumsuz etkileyici özelliklere sahiptir. Binaların ve yerleşim yerlerinin çevreye olan etkileri ortadan kaldırıldığı zaman daha sağlıklı bir gelecek bizleri bekler.

Yatırım ve maliyet konusunda da yatırımcılara büyük şekilde geri dönüş sağlayabilen bu binalar hakkında danışmanlık hizmeti almak isterseniz http://www.erketasarim.com/hizmet-yesil-bina-danismanligi adresini ziyaret edebilirsiniz.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir