Eğitimde Lider İlçe ÇAYKARA

Eğitimde Lider İlçe ÇAYKARA



Eğitimde örnek uygulamaları ile çok önemli bir model oluşturan ve bir çok ilçe ve okulun kendilerine model aldıkları Çaykara İlçesinde 2014-2015 Eğitim Öğretim yılın ın 2. yarıyılı 09 Şubat 2015 Pazartesi sabahı başladı.
Okul öncesinde toplam 115 öğrencisi bulunan Çaykaranın 5 ilkokulda ise toplamda 584 öğrencisi bulunuyor.Karaçam,Köknar,Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu,Taşkıran ve Uzungöl Ortaokulunda toplamda 577 öğrencisi bulunan Çaykara İlçemizde anadolu İmam Hatip Ortaokulu,Ataköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Meslek Programı ile Çaykara Anadolu Lisesi olmak üzere toplamda 5 ayrı lisede 940 öğrenci öğrenim görüyor.
160 Öğretmenin görev yaptığı Çaykara İlçemizde Toplam öğrenci sayısı ise 2325.1044 öğrencinin taşımalı olarak Taşıma Merkezli okullara taşındığı Çaykara İlçemizde 600 öğrenci ise Ataköy ve Çaykara İlçemizde bulunan yurtlarda ikamet ediyor.Yaklaşık 600 öğrenci ise Kurs Merkezi olan okulların yerleşim yerlerinde ikamet ediyor.
Şartların ve taşıma imkanlarının çok zor olduğu Çaykara İlçemizde bu zor şartlara rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,okul müdürleri ve öğretmenler ile birlikte çok başarılı bir planlama sonucunda tüm öğrencilerin kurs ya da Etüt çalışmalarına katılmaları sağlanıyor.

İlkokullarda Kulüp çalışmaları ile öğrencilerin sınavlara hazırlandığı Çaykara İlçemizde ortaokul ve liselerin tamamında ise öğrenciler sabah 08 akşam 20 saatleri arasında okullarda ders çalıştırılıyor ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmaları sağlanıyor.

Eğitim Öğretimin ikinci yarıyılının başlaması dolayısı ile Çaykara İLçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ tarafından Çaykara`da öğrenim veren tüm  ilkokul,ortaokul ve lşiseler ziyaret edildi ve öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim yılı olması dileklerinde bulunuldu.Ziyaret ettiği okullarda tüm sın ıfları tek tek ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ hem öğrencilerle sohbet etti hem de ikinci dönem için öğrencilere çalışma sistemleri hakkında bilgi ve tavsiyelerde bulundu.
İkinci dönemin başlaması ile birlikte öğrenci veliler,ine de önerilerde bulunan İlçe milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ kendilerinin öğretmenler ve okul yöneticiileri ile birlikte öğrencilerimizin başarıları için bir bütün halinde çalıştıklarını öğrenci velilerinden okulları ve öğretmenleri sürekli ziyaret ederek öğrencilerinin gelişim seviyeleri ile ilgili bilgi alış verişinde bulunmalarını bu durumun öğrenci başarısını çok daha olumlu bir şekilde yansıyacağın ı ifade etti.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir