Vali, Ulvi Saran İstifa Etti..

Vali, Ulvi Saran İstifa Etti..

 


Kamu Güvenliği Teşkilatı eski Başkanı Çaykaralı hemşerimiz Doç.Dr.Ulvi Saran, AKP?den aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Saran?ın Ankara?dan adaylık başvurusu yapacağı öğrenildi.
 

Daha önce Malatya Valiliği yapan Saran, 2012`de Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı`na getirilmişti. Müsteşarlığın Başbakanlıktan alınarak İçişleri Bakanlığı`na bağlanmasını takip eden günlerde bu görevden istifa etti. 


VALİ DOÇ.DR. ULVİ SARAN KİMDİR?
Doç.Dr.Mehmet Ulvi Saran 1958 yılında Çaykara?da doğdu. Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü`nden mezun oldu. İlk olarak Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı`nda çalıştı. Ardından çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptı. 

1992-2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı`nda Mülkiye Başmüfettişiydi. Sağlık Bakanlığı`nda Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. 2009-2012 arasında Malatya Valisi oldu. Daha sonra Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı olarak atandı. 22 Eylül 2014 tarihine kadar bu görevde bulundu. Kamu yönetimi ve siyaset bilimi dalında doktora yapan Saran, doçentlik unvanı aldı. Son olarak Merkez Valisi olarak görev yapıyordu.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir